Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pep Guardiola, apel disperat la jucători în vederea schimbării fotbalului: "Există o singură soluție"

Nicu Savin

Publicat 30/09/2023 la 10:45 GMT+3

Pep Guardiola este unul dintre cei mai vocali antrenori când vine vorba despre programul supra-aglomerat din fotbalul mare. Managerul lui City consideră că accidentările tot mai dese sunt rezultatul numărului mult prea mare de meciuri dintr-un sezon și crede că există o singură soluție pentru schimbarea acestui inconvenient, aceea ca jucătorii să protesteze.

Manchester City manager Pep Guardiola looks dejected during the Carabao Cup Third Round match between Newcastle United and Manchester Cityat St James' Park on September 27, 2023 in Newcastle upon Tyne, England.

Credit imagine: Getty Images

Manchester City a ratat primul obiectiv al noului sezon, fiind eliminată prematur din Cupa Ligii Angliei de Newcastle (0-1), la mijlocul acestei săptămâni. Pep Guardiola a folosit o garnitură plină de rezerve pe St James' Park, preferând să-și menajeze cei mai importanți jucători în vederea meciurilor din Premier League și Champions League.
Antrenorul "cetățenilor" se confruntă cu probleme de lot în această perioadă, Kevin de Bruyne, Bernardo Silva și John Stones fiind indisponibili, și profită de fiecare ocazie pentru a-și manifesta nemulțumirea față de programul supra-aglomerat, care în opinia sa este principala cauză a accidentărilor tot mai dese.

Pep Guardiola cere ca jucătorii să protesteze împotriva calendarului foarte aglomerat

La conferința de presă de dinaintea partidei cu Wolverhampton, Guardiola a lansat o propunere inedită, spunând că fotbaliștii ar trebui să ia atitudine în acest sens și să ceară reducerea numărului de partide. În viziunea managerului campioanei Angliei, aceasta este singura soluție pentru aerisirea calendarului competițional, pentru că oficialii nu ar putea ignora doleanța principalilor actori de pe scena sportului rege.
"Există o singură soluție: dacă jucătorii decid singuri. Să le spun organizațiilor: <Opriți totul, trebuie să schimbați ceva>. După declarații, poate că FIFA și UEFA reacționează. Fără jucători, spectacolul nu va continua. Trebuie să spună clar: <Nu, nu mai facem un pas înainte decât dacă schimbăm ceva>.
Oficialii folosesc întotdeauna NBA ca exemplu. Acolo se joacă 80 de jocuri în câteva luni, dar apoi au patru luni libere. Jucătorii se pot regenera. Problema la fotbal este că este programul este plin și după avem trei săptămâni libere.Jucătorii trebuie să influențeze deciziile. Dacă jucătorii vor să schimbe ceva, atunci ei sunt singurii care pot face asta.", a spus Guardiola, citat de Daily Mail.
Zilele trecute, Vincent Kompany, antrenorul lui Burnley, a spus că ar trebui impus un plafon de 60-65 de meciuri pe sezon pentru jucători. În stagiunea trecută, Manchester City a jucat peste 60 de meciuri, să nu mai punem la socoteală faptul că majoritatea fotbaliștilor au evoluat în multe partide și pentru echipele naționale. Din sezonul viitor, Champions League se va juca sub un nou format, care presupune mărirea numărului de meciuri, iar din 2025, la Campionatul Mondial al cluburilor se va întâmpla la fel. Evident, marile echipe vor juca aproape non-stop pe tot parcursul anului, ceea ce va genera și mai multe nemulțumiri, dar diriguitorii fotbalului nu dau vreun semn că vor să facă un pas înapoi în acest sens.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo