Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Postecoglou a cerut transferul unui fundaș din Bundesliga! Fotbalistul care l-a impresionat pe antrenorul lui Tottenham

Bianca Dumitru

Publicat 01/10/2023 la 18:11 GMT+3

Tottenham are un start foarte bun de sezon, reușind să fie neînvinsă în Premier League după primele 7 etape. Cu toate astea, șefii clubului au început să caute întăriri pentru apărarea echipei lui Ante Postecoglou, punând ochii pe un fundaș din Bundesliga: Edmond Tapsoba.

Tottenham manager Ange Postecoglou

Credit imagine: Getty Images

Tottenham este neînvinsă în Premier League după primele 7 etape, înregistrând până acum 5 victorii și două pase decisive, datorită cărora se află pe locul 2.
În ciuda parcursului bun al echipei, oficialii de pe London Stadium au început să inspecteze piața transferurilor pentru a-i aduce întăriri din iarnă lui Ante Postecoglou.
Șefii lui Tottenham vor să îmbunătățească apărarea și au pus ochii pe un fundaș din Bundesliga. Potrivit jurnaliștilor de la Fichajes.net, este vorba despre Edmond Tapsoba, fotbalistul celor de la Bayer Leverkusen.
Apărătorul de 24 de ani originar din Burkina Faso este unul dintre oamenii de bază din defensiva lui Xabi Alonso, având prestații foarte bune în tricoul liderului din campionatul Germaniei.
Ante Postecoglou ar fi un admirator al lui Tapsoba, pe care l-a cerut în mod expres la Tottenham, dar rămâne de văzut dacă londonezii îi vor putea obține transferul.
Fundașul, care are o cotă de piață de 30 de milioane de euro, a ajuns la Leverkusen în ianuarie 2020, când a fost transferat de la Vitoria Guimaraes pentru 20,2 milioane de euro. Burkinezul mai are contract cu Bayer până în 2028.
Citește și:

MOTIVUL ULUITOR PENTRU CARE GOLUL LUI DIAZ CU TOTTENHAM A FOST ANULAT

În acest weekend, Tottenham s-a impus cu scorul de 2-1 în fața lui Liverpool, în derby-ul etapei a 7-a din Premier League. A fost un meci cu de toate: două eliminări, ambele de partea "cormoranilor", un autogol în prelungiri care a stabilit învingătoarea, dar și una dintre cele mai mari erori de arbitraj din Premier League de la introducerea VAR-ului încoace.
În minutul 34, la scorul de 0-0, Luis Diaz a trimis mingea în poartă cu un șut perfect la colțul lung, dar reușita sa a fost anulată de arbitrul asistent și apoi și de VAR. Reluările au arătat că fotbalistul columbian a plecat din poziție regulamentară, astfel că a fost imposibil de înțeles cum de arbitrul din camera VAR nu a observat acest lucru.
Jurnaliștii de la Daily Mail au deslușit misterul, susținând că e vorba despre o greșeală incredibilă. Mai exact, Darren England, arbitrul din camera VAR, nu a văzut că golul a fost anulat de asistentul din teren. Crezând că golul a fost validat, acesta a privit reluările și, după ce a văzut că Diaz nu era în offside, i-a transmis centralului Simon Hooper: "Check complete" (Verificare completă).
Cu alte cuvinte, England a spus: "Da, golul este valabil, decizia din teren e corectă, poți relua jocul". La auzul expresiei "Check complete", fără alte adăugiri, centralul a primit confirmarea că decizia din teren a fost cea corectă și că pot să reia jocul, ceea ce s-a și întâmplat pe London Stadium.
Darren England și-ar fi dat seama de eroarea sa flagrantă în momentul în care a văzut că jocul se reia din terenul celor de la Spurs, nu de la mijlocul terenului, cum se întâmplă după marcarea unui gol. Chiar dacă ar fi fost un moment stânjenitor, e greu de înțeles de ce England nu a intervenit măcar atunci, chiar dacă jocul se reluase. Până la urmă, cel mai important lucru este să se ia o decizie corectă, contând mai puțin procesul prin care se ajunge acolo.
Aseară, forul care este responsabil de arbitrajele din Premier League (PGMOL) a admis că golul lui Diaz a fost anulat eronat și a pus acest lucru pe seama unei erori umane, fără a explica despre ce e vorba.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo