Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Premier League se schimbă! Șase reguli de arbitraj vor fi introduse în fotbalul englez în noul sezon

Andrei Nicolae

Publicat 05/08/2023 la 12:48 GMT+3

Fotbalul din Premier League este pe cale să sufere modificări majore, ca urmare a unor noi reguli ce urmează să fie aplicate în campionatul englez. Jucătorii și antrenorii echipelor din Marea Britanie vor fi nevoiți să respecte șase schimbări ale regulamentului, ce le vor permite arbitrilor să fie mult mai stricți cu diverse aspecte ce au loc în timpul unui meci.

The official English Premier League badge

Credit imagine: Getty Images

Fotbalul din Anglia este pe cale să sufere câteva modificări majore, provocate de reguli actualizate care vor trebui să fie respectate de brigăzile de arbitri aflate la cârma partidelor. Pe scurt, "centralii" și asistenții lor vor avea obligația să taxeze orice nereguli care se produc în cadrul unui meci și să țină cont de orice tentativă de a trage de timp a unui fotbalist.
Cotidianul britanic Mirror a explicat pe larg care sunt cele șase reguli pe care vor trebui să le respecte arbitrii începând cu sezonul 2023/24, după cum urmează.

Șase reguli noi în fotbalul englez

1. Va fi ținută evidența timpului și în timpul celebrărilor și al fazelor în care jucătorii vor să tragă de timp. Acest lucru a fost aplicat și la Cupa Mondială din Qatar, unde au fost arătate de la margine chiar și 10 minute de prelungire.
2. Portarii vor fi sancționați pentru întârzirea reluării jocului chiar și din primele minute. În cazul în care un goalkeeper alege să tragă de timp încă din prima parte a meciului, arbitrii nu vor mai fi la fel de indulgenți și le pot arăta cartonașul galben, situație ce se întâmplă de obicei doar pe final de meci.
3. Antrenorii care pun presiune pe arbitrii de la marginea terenului pot fi sancționați imediat și trimiși în tribună. Astfel, cei mai vocali tehnicieni vor fi nevoiți să fie mai temperați, pentru a nu primi în primă fază cartonașul galben, după care și pe cel roșu, în situații extreme.
4. Jucătorii vor putea fi și ei sancționați de arbitru dacă îl agasează și pun presiune pe el. Lucrurile de acest fel se întâmplau în momentul unei decizii controversate, când fobtaliștii formau un cerc în jurul "centralului" și îi cereau socoteală cu privire la alegerea făcută în timpul jocului. Pentru astfel de presiuni, arbitrii vor putea acum să îi sancționeze pe jucători la fel ca pe antrenori, cu un cartonaș galben sau roșu.
5. Antrenorii secunzi nu se vor mai putea ridica de pe bancă pentru a merge în acea zona dedicată antrenorului principal de la marginea terenului. În schimb, dacă principalul tehnician vrea să vorbească ceva cu secundul său va fi nevoit să meargă el spre banca de rezerve.
6. Jucătorii nu vor mai primi mereu cartonașul roșu în momentul în care opresc un atac din poziția de ultim apărător. Acest lucru se va mai întâmpla doar dacă arbitrul este de părere că fotbalistul respectiv a vrut să faulteze intenționat și nu a avut nicio intenține de a atinge mingea.
Premier League revine săptămâna viitoare, între 11 și 14 august.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo