Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Radu Drăgușin n-a refuzat-o doar pe Bayern! Ce club de top l-a mai vrut în această iarnă

Bianca Dumitru

Publicat 04/02/2024 la 11:40 GMT+2

Radu Drăgușin a semnat în această iarnă cu Tottenham, fiind cel mai scump transfer realizat de o echipă din Premier League la începutul anului 2024. Președintele celor de la Napoli, Aurelio De Laurentiis, a vorbit recent de român, dezvăluind că fundașul a fost dorit și de el.

Radu Dragusin has joined Tottenham from Genoa

Credit imagine: Getty Images

Radu Drăgușin a ajuns în această iarnă la Tottenham, echipă care l-a transferat în schimbul a 25 de milioane de euro de la Genoa. Românul a fost, astfel, cel mai scump transfer al iernii în Premier League.
În mercato de la începutul anului 2024, fundașul de 22 de ani a mai fost dorit și de Bayern Munchen, dar și de Napoli. Președintele italienilor a dezvăluit recent interesul pentru Drăgușin.
Aurelio De Laurentiis a spus că clubul său a făcut cea mai mare ofertă pentru a-i obține semnătura românului, care a preferat însă o mutare în Premier League, unde a visat dintotdeauna să ajungă să joace.
"L-am urmărit pe jucătorul lui Genoa (n.r. Radu Drăgușin), chiar oficialii clubului mi-au confirmat că oferta mea a fost superioară celorlalte primite, însă jucătorul a preferat Anglia în detrimentul lui Napoli și al lui Bayern Munchen. Anglia este considerată o destinație de nerefuzat întotdeauna", a declarat Aurelio De Laurentiis.
Citește și:

Drăgușin nu a prins încă primul 11 la Tottenham

Radu Drăgușin a evoluat în 3 meciuri de la transferul la Tottenham, dar nu a fost inclus încă în primul 11 de către antrenorul lui Spurs.
Săptămâna trecută, Postecoglou a vorbit pe larg despre transferul lui Drăgușin la Spurs, dând de înțeles că fundașul va avea șansele sale să joace, chiar dacă australianul a spus clar că nu va schimba sistemul de joc pentru a-i face loc în echipă.
Deși va folosi în continuare un sistem cu doi fundași centrali, antrenorul lui Tottenham a insistat că va roti jucătorii, deoarece programul este foarte încărcat.
"Nu voi schimba sistemul! Realitatea este că nu am avut doi fundași centrali în cea mai mare parte a acestui sezon, așa că a trebuit să joc cu fundașii laterali acolo. Motivul pentru care l-am adus pe Radu este pentru că nu doar accidentările pot duce la schimbări, vor fi anumite meciuri în care vrem să schimbăm lucrurile și avem nevoie de mai mult de doi fundași centrali de top.
Aducerea lui Radu ne oferă acum această oportunitate de a avea trei fundași centrali de top. Jocurile diferite vor necesita lucruri diferite și ne va permite să gestionăm timpul de joc al tuturor jucătorilor, astfel încât să nu avem atâtea accidentări câte am avut până acum", a spus Postecoglou.
La Genoa, Drăgușin a jucat aproape permanent într-un sistem cu 3 fundași centrali, preferat de Alberto Gilardino. Postecoglou e conștient că românul s-a obișnuit cu acel sistem, dar nu are niciun dubiu că se va adapta foarte repede filosofiei sale. De altfel, managerul l-a lăudat pe fundașul român pentru atitudinea sa de la antrenamente.
"În ceea ce privește stilul diferit, a fost ceva despre care am vorbit cu Radu. Evident, jucăm foarte diferit pentru ceea ce este obișnuit el, dar i-a plăcut asta. A fost atras de proiect și este exact ceea ce crede că are nevoie pentru următoarea etapă a cariera lui. El învață rapid și deja pune toate întrebările pe care trebuie să le pună despre ce trebuie să facă pentru a se îmbunătăți și sunt sigur că va face asta", a competat Postecoglou.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo