Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ratcliffe și-a ales favoritul pentru a-l înlocui pe Ten Hag! Southgate, așteptat la United

Eurosport
DeEurosport

Publicat 19/03/2024 la 22:05 GMT+2

Sir Jim Ratcliffe, noul acționar minoritar al lui Manchester United, este pregătit să îl demită pe Erik ten Hag la finalul acestui sezon, și să-l aducă pe Gareth Southgate pe banca "diavolilor", după ce selecționerul a primit susținerea unor legende ale clubului.

Head Coach Gareth Southgate of England with Harry Maguire after their sides 3-3 draw during the UEFA Nations League League A Group 3 match between England and Germany at Wembley Stadium on September 26, 2022 in London, England. (Photo by Robin Jones/Getty

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
Presa din Anglia anunță că Sir Jim Ratcliffe, proprietarul INEOS și deținător a 27,7% din acțiunile clubului Manchester United, l-ar fi pus pe Gareth Southgate în capul listei înlocuitorilor lui Erik ten Hag, actualul antrenor de pe Old Trafford.
Miliardarul britanic a început să-și facă simțită prezența la club, iar după o discuție cu unele legende ale clubului Manchester United, acesta l-a ales pe Gareth Southgate ca principală țintă pentru banca tehnică în sezonul viitor, conform Daily Star.
Southgate se concentrează în acest moment pe meciurile amicale pe care Anglia le va disputa în următoarele zile. Brazilia și Belgia vor fi adversarele selecționatei insulare. Contractul acestuia expiră în decembrie și încă nu s-a hotărât în privința prelungirii.
Citește și:

Ratcliffe împotriva FA, pentru semnătura lui Southgate

Ratcliffe ar putea profita de faptul că Southgate va lua decizia în privința viitorului său abia după EURO 2024. Acesta va putea să-i facă o ofertă tehnicianului de 53 de ani, care are o clauză de aproape un milion de euro, cu 5 luni înainte de încheierea contractului său.
Federația engleză și-ar dori ca Southgate să semneze prelungirea până după Campionatul Mondial din 2026, dar Ratcliffe are încredere că îl va putea convinge pe acesta să se alăture noului proiect de pe Old Trafford, care se anunță unul spectaculos.
Astfel, Erik ten Hag va fi demis, cel mai probabil, la finalul actualului sezon. Acesta mai are contract cu "diavolii" până la finalul stagiunii viitoare, iar investitorul ar fi nevoit să-i plătească o clauză în valoare de aproape 12 milioane de euro, conform Mirror.
Gareth Southgate este selecționerul Angliei din septembrie 2016. Alături de acesta, "Three Lions" au ajuns în semifinalele Campionatului Mondial din 2018, în finala EURO 2020 și în sferturile ultimului mondial, disputat în Qatar. Acesta nu a mai antrenat o echipă de club din 2009, de când a părăsit-o pe Middlesbrough.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo