Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roy Hodgson și-a dat demisia de la Crystal Palace după ce i s-a făcut rău pe teren. Mesajul emoționant transmis

Irina Aldea

Publicat 19/02/2024 la 19:38 GMT+2

Roy Hodgson și-a dat demisia de la Crystal Palace, clubul confirmând vestea plecării pe site-ul oficial. Tehnicianul în vârstă de 76 de ani a condus echipa mai întâi între 2017 și 2021, înainte de a reveni pentru al doilea său mandat anul trecut. Palace a câștigat doar șase meciuri de campionat în acest sezon.

Roy Hodgson reacts during the English Premier League football match between Brighton and Hove Albion and Crystal Palace at the American Express Community Stadium in Brighton, southern England on February 3, 2024.

Credit imagine: Getty Images

Roy Hodgson a demisionat din funcția de antrenor al lui Crystal Palace cu doar câteva ore înainte de meciul din Premier League cu Everton, de luni. Hodgson, care s-a îmbolnăvit joia trecută pe terenul de antrenament al clubului, a declarat că a "luat decizia de a se retrage, astfel încât clubul să-și poată duce mai departe planurile pentru un nou antrenor, așa cum era prevăzut pentru această vară".
Într-o declarație emoționantă, el a precizat următoarele: "Acest club este foarte special și înseamnă foarte mult pentru mine și a jucat un rol important în viața mea de fotbalist. M-am bucurat pe deplin de timpul petrecut aici de-a lungul a șase sezoane, deoarece mi-a oferit șansa de a lucra cu jucători și personal de primă clasă, făcând ceea ce îmi place în fiecare zi.
Cu toate acestea, înțeleg că, având în vedere circumstanțele recente, ar putea fi prudent în acest moment pentru club să planifice mai departe și, prin urmare, am luat decizia de a mă retrage, astfel încât clubul să-și poată duce mai departe planurile pentru un nou manager, așa cum se intenționează pentru această vară", a transmis Hodgson.
CITEȘTE ȘI:

Crystal Palace a rămas fără antrenor înaintea meciului cu Everton. Hodgson și-a dat demisia

Președintele Palace, Steve Parish, a adăugat: "Roy are un loc special în istoria Crystal Palace și acest lucru nu va fi uitat niciodată. După patru ani în care a condus clubul și l-a menținut în Premier League sezon după sezon, el ni s-a alăturat din nou în urmă cu aproape un an pentru a stabiliza corabia și a făcut minuni. Faptul că a acceptat apoi să continue în vară spune multe despre angajamentul său față de clubul nostru. Pur și simplu, îi datorăm lui Roy menținerea clubului nostru în Premier League".
Tehnicianul de 76 de ani părăsește clubul din sudul Londrei pentru a doua oară în cariera sa, după trei înfrângeri în ultimele patru meciuri din Premier League, ceea ce a făcut ca Palace să coboare până pe locul 16 în clasament, la cinci puncte de zona retrogradării. El a condus echipa spre o victorie vitală împotriva lui Brentford la sfârșitul lunii decembrie, dar au urmat înfrângeri grele în fața lui Arsenal și a rivalilor de la Brighton & Hove Albion, înainte de o înfrângere încasată în prelungiri cu Chelsea pe Selhurst Park săptămâna trecută.
Palace l-a anunțat deja ca nou manager pe fostul antrenor al lui Eintracht Frankfurt, Oliver Glasner. Glasner a condus clubul german la un succes în UEFA Europa League în 2022, înainte de a părăsi clubul un an mai târziu. Palace este implicată într-un meci crucial în partea de jos a clasamentului cu Everton, locul 18, pe Goodison Park, luni seara.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo