Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sandro Tonali, suspendat oficial pentru 10 luni! Sancțiunea a intrat deja în vigoare

Bianca Dumitru

Publicat 28/10/2023 la 10:42 GMT+3

Sandro Tonali a fost oficial suspendat pentru 10 luni, după ce FIFA a confirmat sancțiunea de 10 luni pentru fotbalistul acuzat că a pariat pe meciuri de fotbal pe platforme ilegale.

Sandro Tonali - Newcastle United

Credit imagine: Getty Images

Fotbalul italian a devenit recent epicentrul unui nou scandal uriaș, mai mulți fotbaliști importanți fiind anchetați pentru că ar fi pariat pe platforme ilegale.
După ce săptămâna trecută Nicolo Fagioli și-a aflat pedeapsa, fiind suspendat de procurorii din Torino pentru 7 luni, acum și sancțiunea lui Sandro Tonali a fost oficializată.
Interdicția de 10 luni primită de jucătorul celor de la Newcastle a fost confirmată de FIFA, astfel că suspendarea a intrat în vigoare începând cu 27 octombrie.
Asta înseamnă că Eddie Howe nu va mai putea să se bazeze pe italianul de 23 de ani pe care îl inclusese în lotul pentru meciul cu Wolves din a 10-a etapă a Premier League.
Mai mult, din cauza suspendării de 10 luni, sezonul este terminat pentru Tonali, care urmează a rata inclusiv Campionatul European, dacă Italia va ajunge la turneul final.
Citește și:

De ce a fost Tonali suspendat mai mult decât Fagioli

Cu toate că și Tonali, și Fagioli au fost extrem de deschiși cu autoritățile, Fagioli a fost primul care a vorbit despre încrengătura în care sunt implicați mai mulți fotbaliști italieni, pe site-urile ilegale de pariuri.
Tânărul jucător al lui Juve a dezvăluit în fața anchetatorilor că a început să plaseze pariuri pe site-urile ilegale la inițiativa lui Tonali, un "veteran" al acestor practici. Drept urmare, s-a considerat că abaterea jucătorului lui Newcastle a fost mai gravă, .
"Am încetat să dorm noaptea. Cu cât a trecut mai mult timp, cu atât datoria mă obseda mai mult. Sumele pe care le datoram au continuat să crească și m-am gândit că doar dacă continui să joc îi voi recupera. 'O să-ți rupem picioarele', mi-au spus ei.
Datoria a ajuns atât de mare încât chiar dacă aș fi câștigat la pariuri n-aș fi primit nimic, totul avea doar să se scadă din suma de bani pe care o datoram", a spus Fagioli, care a fost introdus în lumea pariurilor ilegale de Tonali, după cum se arată în rechizitoriul prezentat de Tuttosport:
"Un prieten apropiat, în timpul unei acțiuni la naționala Under 21, mi-a sugerat să joc pe un site ilegal. L-am văzut jucând și l-am întrebat ce face, mi-a spus că astfel nu lăsăm vreun semn, că nu putem fi prinși. Si m-a îndemnat să mă înregistrez pe site-ul cu pricina.
Am pus primele pariuri pe evenimente de tenis si apoi de fotbal. Am pus pariuri pe site-uri ilegale, îmi aduc aminte de unul numit Betart și altul Icebet. Au fost și altele, dar nu nu-mi amintesc cum se numeau pentru că își schimbau numele în fiecare lună", a adăugat Fagioli.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo