Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Se zguduie Liverpool! 3 staruri din era Klopp, în frunte cu Salah, pe picior de plecare de pe Anfield

Dani Morar

Publicat 27/01/2024 la 12:05 GMT+2

Jurgen Klopp va pleca de la Liverpool la finalul acestui sezon, după ce antrenorul și clubul au ajuns la un acord în acest sens. 3 jucători emblematici din istoria recentă a "cormoranilor" ar putea părăsi și ei echipa odată cu antrenorul german, ceea ce ar putea însemna un moment important de tranziție pe Anfield.

Head coach Jurgen Klopp of Liverpool FC talks to Mohamed Salah of Liverpool FC during the UEFA Champions League group A match between SSC Napoli and Liverpool FC at Stadio Diego Armando Maradona on September 7, 2022 in Naples, Italy.

Credit imagine: Getty Images

Jurgen Klopp se află la ultimul sezon pe banca lui Liverpool, după ce a anunțat ieri că are nevoie de o pauză și va pleca la finalul acestui sezon. Nimeni nu se aștepta la un asemenea anunț în plin sezon, când Liverpool se bate cu șanse reale la titlu, s-a calificat în finala Cupei Ligii și este angrenată în continuare în Cupa Angliei și Europa League.
Antrenorul este extrem de iubit pe Anfield și a avut un mesaj emoționant pentru fanii clubului, care speră să îi înțeleagă decizia.
Este clar că Liverpool va intra într-o nouă eră după despărțirea de carismaticul tehnician, însă această veste proastă pare să nu vină singură. 3 jucători emblematici din istoria recentă a clubului ar putea și ei părăsi echipa odată cu Klopp.
Este vorba despre Mohamed Salah, Virgil Van Dijk și Trent Alexander Arnold, toți urmând să intre în vară în ultimul an de contract cu "cormoranii", anunță Talk Sport. Situațiile acestora nu sunt clare, iar cutremurul creat după vestea dată de Jurgen i-ar putea pune serios pe gânduri.
Salah este golgheterul Premier League alături de Erling Haaland de la Manchester City, cu 14 goluri, iar în acest moment nu poate juca după accidentarea suferită la Cupa Africii. Van Dijk și Arnorld sunt doi dintre jucătorii care au evoluat cel mai mult sub comanda lui Klopp, fiind puncte fixe în defensivă.

Pep Guardiola a comentat plecare lui Klopp de la Liverpool

După victoria cu 1-0 de pe terenul lui Tottenham, din FA Cup, marele rival al germanului, Pep Guardiola a fost rugat să comenteze știrea zilei în fotbalul mondial.
"Îmi va lipsi, dar fără el voi dormi puțin mai bine cu o noapte înainte de partidele cu Liverpool", a glumit Pep, pentru ca apoi să vorbească la superlativ de tehnicianul german: "Jurgen e cel mai mare rival pe care l-am avut în viața mea. Desigur, îi doresc tot binele din lume. Se va întoarce în Premier League, chiar dacă a zis că nu o să o facă. Poate că nu pe termen scurt, dar în maximum 10 ani va fi din nou aici. Fotbalul are nevoie de personalitatea lui și de antrenori ca el. Din fericire, la anul nu vom mai fi rivali, astfel că vom merge să cinăm împreună".
Întrebat dacă el are în plan să îi urmeze exemplul germanului, în contextul în care jobul de pe banca lui Manchester City e la fel de epuizant, catalanul a spus: "Eu sunt bine, mulțumesc, mai rămân aici încă un an. Poate chiar o să prelungesc".
Klopp și Guardiola dețin, pe lângă numeroasele trofee obținute cu echipele lor, cele mai lungi 5 serii de partide la rând câștigate în istoria Premier League.
Jurgen Klopp a ajuns la Liverpool în 2015 și a devenit unul dintre cei mai de succes antrenori din istoria clubului. Sub conducerea germanului, "cormoranii" au cucerit primul titlu în Anglia, după o pauză de 30 de ani (2019-2020), dar și alte trofee importante, printre care și Champions League, în 2019. Cupa Angliei, Cupa Ligii, Supercupa Angliei, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor sunt celelalte competiții în care Liverpool a triumfat în ultimii ani cu Klopp la timonă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo