Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Șefii lui Man United pregătesc "marea epurare"! Doar 3 jucători sunt netransferabili în vară

Nicu Savin

Publicat 30/04/2024 la 18:39 GMT+3

Manchester United a avut un sezon dezamăgitor, iar oficialii clubului sunt deciși să schimbe echipa din temelii în vara care urmează. Conform The Telegraph, doar 3 jucători sunt netransferabili, în timp ce mulți oameni cu nume vor fi scoși la vânzare.

Harry Maguire of Manchester United celebrates scoring their 2nd goal with teammates Bruno Fernandes, Scott McTominay and Rasmus Hojlund during the Emirates FA Cup Semi Final match between Coventry City and Manchester United at Wembley Stadium

Credit imagine: Getty Images

Manchester United a avut un prim sezon decent sub conducerea lui Erik Ten Hag, dar progresul nu a continuat în actuala stagiune. "Diavolii" au terminat pe ultimul loc grupa cu Bayern, Galatasaray și FC Copenhaga din Champions League, au fost eliminați prematur din Cupa Ligii și în Premier League sunt abia pe locul 6, fără nicio șansă de a mai termina în top 4.
Singura consolare a celor de la United e că sunt calificați în finala FA Cup, dar misiunea de a termina sezonul cu un trofeu e infernală, pentru că în ultimul act se vor confrunta cu Manchester City, formație în fața căreia a pierdut ultimele 3 partide: finala FA Cup de anul trecut (1-2) și ambele meciuri din actuala stagiune din Premier League (0-3 pe Old Trafford și 1-3 pe Etihad).
Chiar dacă United va cuceri Cupa Angliei, oficialii sunt hotărâți să schimbe din temelii echipa în perspectiva sezonului viitor. Schimbarea ar putea începe chiar de la nivelul băncii tehnice, Ten Hag având șanse mici să mai fie păstrat în funcție, iar la nivel de lot urmează o adevărată "epurare".

Manchester United se va schimba din temelii la vară

De când a preluat 25% din club, Sir Jim Ratcliffe a devenit un acționar activ și intenționează să se implice în politica de transferuri, prin intermediul specialiștilor cu care colaborează. Conform The Telegraf, în birourile de pe Old Trafford s-a decis ca mulți jucători trecuți de prima tinerețe, dar nu numai, să fie îndepărtați.
Sursa citată notează că oameni ca Varane, Casemiro, Maguire, Antony, Eriksen, Mount și Amrabat vor fi scoși la vânzare, șefii sperând să obțină sume importante în schimbul lor, pe care să le reinvestească imediat. De asemenea, Marcus Rashford ar putea fi transferat și el, dar nici pentru Bruno Fernandes nu s-ar refuza o ofertă substanțială. Mulți dintre acești fotbaliști sunt considerați plafonați și reprezintă o pacoste pentru bugetul clubului, pentru că au salarii foarte mari. Rămâne de văzut dacă acești jucători vor și accepta să plece de pe Old Trafford, dar e limpede că nu mai sunt doriți.
De altfel, șefii clubului au hotărât că numai 3 jucători din lot sunt netrasnferabili, indiferent ce propunerile care ar veni pe numele lor. Aceștia sunt Alejandro Garnacho, Kobbie Mainoo și Rasmus Hojlund, considerați oameni importanți pentru viitorul clubului.
Evident, plecările în masă ar urma să fie compensate cu achiziții de răsunet, iar în vederea acestui proiect oficialii au făcut un prim pas. Presa din Anglia susține că Ratcliffe s-a întâlnit recent cu celebrul Jorge Mendes, unul dintre cei mai influenți impresari din fotbalul mondial. Portughezul ar putea avea un rol foarte important în multe din transferurile pe care United în perioada următoare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo