Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Selecționerul Angliei, pe lista lui Manchester United pentru înlocuirea lui Ten Hag! Se luptă cu De Zerbi pentru post

Dani Morar

Actualizat 06/03/2024 la 22:17 GMT+2

Manchester United se va despărți, cel mai probabil, de Erik Ten Hag la finalul acestui sezon. Englezii anunță că "diavolii" au doi favoriți pentru a-l înlocui pe antrenorul olandez, ambii având strânse legături cu fotbalul din Anglia.

Gareth Southgate

Credit imagine: Getty Images

Manchester United are un sezon slab în Premier League și este în pericol de a rata locurile care duc în competițiile europene. Poziția lui Erik Ten Hag pare tot mai amenințată, iar cele două părți s-ar putea separa în iunie.
Roberto De Zerbi și Gareth Southgate sunt favoriți să devină antrenori la United, în cazul în care Ten Hag va pleca, relatează Daily Mail. Olandezul e la al doilea sezon pe Old Trafford, dar nesiguranța plutește în jurul situației sale începând din vară.
Miliardul Sir Jim Ratcliffe a preluat clubul și dorește să-l aducă din nou în topul echipelor din Europa. Noul investitor i-ar putea încheia contractul lui Ten Hag, care normal expriă în 2025, după ce tehnicianul a pierdut cu 3-1 în fața rivalei Manchester City, la meciul 100 pe banca echipei.
Gareth Soutgate reprezintă varianta cea mai îndrăzneață pentru banca lui Manchester United, care visează să-l convingă să semneze după Campionatul European 2024. De Zerbi e principalul rival al selecționerului Angliei, însă rămâne de văzut care va fi decizia șefilor de pe Old Trafford.
Citește și:

Care e clauza de reziliere a lui Roberto De Zerbi

Roberto De Zerbi a devenit unul dintre cei mai în vogă antrenori, în urma performanțelor sale de pe banca celor de la Brighton din ultimul an și jumătate. La doar 44 de ani, tehnicianul italian a reușit să ducă o echipă complet neexperimentată a "pescărușilor" în Europa League, unde va juca în optimi chiar mâine, împotriva Romei.
Vara anului 2024 va fi una extrem de fierbinte, având în vedere că echipe precum Liverpool, Bayern Munchen, sau FC Barcelona își vor căuta un nou antrenor, după anunțurile despărțirilor venite în plin sezon. Alte formații, ca Chelsea sau chiar Manchester United ar putea să-și schimbe staff-ul tehnic în urma rezultatelor sub așteptări din acest sezon.
Astfel, Roberto De Zerbi ar putea să aibă o vacanță de vară plină de negocieri pentru un nou pas în cariera de antrenor. Ca acest lucru să se întâmple, orice echipă interesată de tânărul tehnician va trebui să plătească o sumă consistentă clubului "alb-albastru".
Jurnaliștii de la The Telegraph au anunțat într-un articol că Brighton va cere cel puțin 14 milioane de euro pentru a-l lăsa să plece pe antrenorul care are contract cu clubul până în vara anului 2026.
De Zerbi o ține pe Brighton în lupta pentru cupele europene, aflându-se pe locul 9 în Premier League. "Pescărușii" nu au acuzat prea tare oboseala în urma participării în Europa League, iar acum se bat cu șanse reale la fazele superioare ale competiției.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo