Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ten Hag i-a luat apărarea lui Onana după remiza din Champions League: "În general, a fost bun"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 01/12/2023 la 22:24 GMT+2

Portarul Andre Onana a comis "câteva greșeli" în Liga Campionilor, însă "în general, a fost bun în primele sale cinci luni" la Manchester United, a spus vineri antrenorul său Erik ten Hag, citat de AFP.

Manager Erik ten Hag of Manchester United arrives

Credit imagine: Getty Images

Camerunezul a fost aspru criticat după egalul de miercuri, 3-3, la două luni și jumătate după ce a greșit la Munchen în meciul cu Bayern, pierdut cu 4-3 tot în Liga Campionilor.
De când a venit în vară de la Inter Milano, "a fost bun. Știe că în Liga Campionilor a făcut câteva greșeli, dar, în general, a fost bun în primele sale cinci luni", a declarat Ten Hag într-o conferință de presă.
"Dacă analizezi asta, veți vedea că el este al doilea cel mai bun portar din Premier League conform statisticilor", a afirmat Ten Hag. Tehnicianul olandez a precizat că se referă la "expected goals" (o evaluare statistică a numărului de goluri pe care ar fi trebuit să le marcheze o echipă) împiedicate de portar.
Onana a încasat doar șaisprezece goluri în primele treisprezece meciuri din campionatul Angliei. Însă urmașul lui David De Gea a primit 14 goluri în 5 meciuri de Liga Campionilor cu "diavolii roșii", unde a ajuns după un transfer estimat la aproape 55 de milioane de euro.
"Ați văzut cum a reacționat după evoluții slabe, cum a fost cazul după meciul cu Bayern Munchen. Împotriva lui Burnley (victorie cu 1-0) a fost fantastic", a spus antrenorul, care a lucrat deja cu portarul la Ajax Amsterdam.
"Are un caracter puternic, o personalitate și va gestiona această situație", a conchis Ten Hag, citat de Agerpres.
În campionat, Manchester United și-a revenit după un început de sezon dezamăgitor și este acum pe locul 6 înaintea meciului de sâmbătă de la Newcastle, din etapa a 14-a.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo