Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tottenham se impune la Nottingham și o egalează pe Manchester City! Recordul stabilit de londonezi

Dani Morar

Actualizat 16/12/2023 la 00:00 GMT+2

Tottenham a câștigat cu 2-0 pe terenul lui Nottingham Forest, la capătul unui meci în care emoțiile nu au lipsit. Gazdele au avut un gol anulat, iar londonezii au trăit periculos pe final după eliminarea lui Bissouma, care a comis un fault extrem de dur asupra unui adversar.

NOTTINGHAM, ENGLAND - DECEMBER 15: Richarlison of Tottenham Hotspur celebrates after scoring a goal to make it 0-1 with Pape Matar Sarr of Tottenham Hotspur during the Premier League match between Nottingham Forest and Tottenham Hotspur at City Ground on

Credit imagine: Getty Images

Tottenham a câștigat partida cu Nottingham, scor 2-0, din etapa a 17-a din Premier League. Londonezii o egalează la puncte pe Manchester City și se află pe locul 5. Campioana va juca mâine împotriva lui Crystal Palace, ultimul meci înainte de a merge la Campionatul Mondial al Cluburilor.
Nottingham a irosit o ocazie uriașă în minutul 19. Elanga a făcut o cursă superbă de la aproximativ 40 de metri de poarta adversă și a pătruns în careu, dar șutul său puternic a fost respins de Vicario.
Tottenham a marcat în prelungirile primei reprize. Kulusevski a pătruns pe flancul drept și a centrat perfect pentru Richarlison, iar brazilianul a reluat cu capul din 6 metri, fără șanse pentru Turneu.
Tottenham a stabilit un record, deschizând scorul în 11 partide consecutive de Premier League și având 9 marcatori diferiți. Son (de 3 ori), Van de Ven, Ward (autogol), Kulusevski, Johnson, Lo Celos, Romero, Udogie și Richarlison au dat cele 11 goluri.
Nottingham a egalat în minutul 58, dar golul a fost anulat pe motiv de offside. Neco Williams a centrat pe jos, prin spatele apărării adverse, iar Elnaga a reluat în plasă, fără a-i da vreo șansă lui Vicario, însă s-a aflat în poziție neregulamantară.
Kulusevski a dublat avantajul lui Tottenham, profitând de greșeala imensă a portarului advers. Suedezul a recuperat mingea trimisă eronat de acesta și a finalizat cu un șut la colțul scurt, după ce Turneu a greșit și intervenția asupra mingii.
Londonezii au primit o lovitură în minutul 70, dar chiar și așa, nu a mai fost loc de surprize, iar scorul final a fost 0-2. Yves Bissouma a comis un fault extrem de dur, punându-i talpa pe genunchi unui adversar. Jucătorul din Mali a văzut direct cartonașul roșu, după ce arbitrul a consultat faza la monitorul VAR.
Acesta a devenit doar al 7-lea jucător al lui Tottenham care vede două cartonașe roșii în același sezon de Premier League și primul de la Kyle Naughton încoace, în sezonul 2014-2015.
Citește și:

Nottingham – Tottenham: Echipele de start

Tottenham: Vicario, Porro, Romero, Davies, Udogie, Sarr, Bissouma, Johnson, Kulusevski, Son, Richarlison.
Rezerve: Dier, Donley, Dorrington, Emerson Royal, Forster, Gil, Hojbjerg, Skipp, Veliz.
Antrenor: Ange Postecoglou.
Nottingham: Turneu, Boly, Murillo, Niakhate, Williams, Yates, Mangala, Kouyate, Toffolo, Elanga, Gibbs-White.
Rezerve: Aina, Danilo, Dominguez, Hudson-Odoi, Montiel, Omobamidele, Origi, Wood, Vlachodimos.
Antrenor: Steve Cooper
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo