Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un jucător de la Manchester United și-a dat acordul! Va disputa 2 meciuri în 24 de ore și va călători peste 5000 de km

Dani Morar

Actualizat 04/01/2024 la 15:50 GMT+2

Cupa Africii pe Națiuni va începe pe 13 ianuarie, iar finala se va disputa pe 11 februarie. Ca în fiecare an, formațiile din Premier League sunt printre cele mai afectate, Liverpool urmând să-și piardă principalul marcator, pe Mohamed Salah, iar Manchester United pe Andre Onana, portarul titular.

Scott McTominay of Manchester United celebrates scoring the winning goal with team mates Bruno Fernandes, Andre Onana, Christian Eriksen, Alejandro Garnacho, Rasmus Hojlund and Harry Maguire during the Premier League match between Manchester United and B

Credit imagine: Getty Images

Cupa Africi pe Națiuni va debuta în mai puțin de două săptămâni, iar loturile naționalelor sunt deja definitivate. Manchester City pare să fie cea mai avantajată din acest punct de vedere, marile rivale urmând să piardă cel puțin câte un titular în următoarea perioadă.
Este și cazul lui Manchester United, care dă 3 jucători la această competiție. Andre Onana (Camerun), Sofyan Amrabat (Maroc) și Amad Diallo (Coasta de Fildeș), sunt jucătorii pe care "diavolii" nu se vor putea baza pe perioada competiției din Africa.
Goalkeeperul a și fost pus în fața unei alegeri interesante, dar a decis să-și ajute atât echipa de club, cât și pe cea națională. Onana a fost de acord să joace într-un interval de 24 de ore pentru United și naționala Camerunului.
Echipa antrenată de Erik ten Hag primește vizita lui Tottenham pe 14 ianuarie, de la ora 18:30, iar Camerunul debutează la turneul final împotriva Guineei, pe 15 ianuarie. Portarul ar putea apăra în ambele partide și ar urma să călătorească peste 5000 de kilometri, până în Coasta de Fildeș, acolo unde are loc Cupa Africii pe Națiuni, urmând să intre pe teren și a doua zi.
Citește și:

Echipele din Premier League care dau cei mai mulți jucători la Cupa Africii

Liverpool nu se va putea baza pe Mohamed Salah, golgheterul la zi din Premier League, cu 14 goluri și 8 assisturi.
O altă competiție care se desfășoare pe parcursul lunii ianuarie este Cupa Asiei, astfel că și Tottenham va trebui să se descurce fără jucătorul principal. Heung Min Son va reprezenta Coreea de Sud, acolo unde va face echipă cu golgheterul lui Wolverhampton, Hwang Hee Chan.
Cea mai afectată echipă este nimeni alta decât Nottingham Forest. "Pădurarii" dau cei mai mulți jucători la Cupa Africii, dintre toate formațiile din Premier League: 6. Este vorba despre Serge Aurier, Willy Boly, Ibrahim Sangare, Moussa Niakhate, Cheikou Kouyate și Ola Aina.
Echipele din Premier League cu cei mai mulți jucători la Cupa Africii pe Națiuni:
  • Nottingham – 6
  • Brentford – 4
  • Arsenal – 3
  • Manhester United – 3
  • Tottenham – 3
  • Liverpool – 2
  • Manchester City - 0
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo