Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

United a câștigat prima repriză, dar City a obținut victoria! Foden și Haaland, eroii lui Guardiola

Bianca Dumitru

Publicat 03/03/2024 la 19:33 GMT+2

Manchester City s-a impus în această seară, cu scorul de 3-1, în fața celor de la Manchester United, într-un meci contând pentru a 27-a etapă din Premier League. Echipa lui Pep Guardiola a revenit de la 0-1 și a ajuns la 12 partide fără înfrângere în campionatul Angliei.

Phil Foden inscrit un doublé dans le derby de Manchester

Credit imagine: Getty Images

Manchester City a câștigat în această seară, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, derby-ul cu Manchester United, meci contând pentru a 27-a etapă din Premier League.
Campioana Angliei a fost condusă pentru aproape 50 de minute, după ce Marcus Rashford a deschis scorul încă din minutul 8. Fotbalistul lui United l-a învins pe Ederson cu un șut dintr-un voleu de la marginea careului, după o pasă a lui Bruno Fernandes.
Englezul de 26 de ani a ajuns, astfel, la 5 goluri în poarta lui City, fiind pe locul 3 în istoria "diavolilor roșii", după Wayne Rooney și Eric Cantona.
Deși Erling Haaland a avut o ocazie uriașă în finalul primei reprize, jucătorii lui Pep Guardiola au restabilit egalitatea în partea a doua a meciului, pe care au dominat-o, reușind să întoarcă rezultatul și să ajungă la 12 meciuri fără înfrângere în campionat.
Citește și:
În minutul 56, Phil Foden a egalat după un assist al lui Rodri și un șut la vinclul stâng al porții. Apoi, în minutul 80, Foden a reușit dubla, de această dată după o pasă a lui Julian Alvarez și un șut pe jos.
Mijlocașul englez de 23 de ani a ajuns, astfel, la 18 goluri pentru Manchester City în acest sezon, acesta fiind cel mai mare număr de goluri pe care le-a dat într-un singur sezon până acum.
Scorul final a fost stabilit, în prelungiri, de Erling Haaland, care a primit o pasă bună în careu de la Rodri și a șutat puternic în colțul din stânga jos al porții.
În urma acestui rezultat, Manchester City a ajuns la 62 de puncte, fiind pe locul 2 în clasamentul din Premier League, la un punct în spatele celor de la Liverpool, pe care îi vor înfrunta, în deplasare, în următoarea etapă din campionatul Angliei.
De cealaltă parte, Manchester United a rămas, cu 44 de puncte, pe locul 6, iar weekend-ul viitor va primi vizita celor de la Everton.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo