Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Van Dijk, discurs de căpitan adevărat, după Everton - Liverpool 2-0! Ce a spus despre posibilul înlocuitor al lui Klopp

Nicu Savin

Publicat 25/04/2024 la 15:37 GMT+3

Liverpool a suferit un eșec greu de digerat în Merseyside Derby, 0-2 pe terenul lui Everton, iar șansele la titlul sunt aproape nule pentru "cormorani". Virgil Van Dijk a ieșit în față după partida de miercuri și a avut un discurs de lider adevărat, subliniind că el și coechipierii săi au fost sub orice critică. Olandezul a vorbit și despre posibilitatea venirii lui Arne Slot la Liverpool.

Virgil van Dijk (FC Liverpool)

Credit imagine: Getty Images

În urmă cu câteva săptămâni, Liverpool visa să termine acest sezon cu 4 trofee, dar e posibil ca triumful din Cupa Ligii să fie singurul câștigat de "cormorani" în actuala stagiune. După eliminările din Cupa Angliei și Europa League, fanii sperau că favoriții vor câștiga titlul în Premier League, ceea ce ar fi fost un scenariu ideal pentru ultimul an sub conducerea lui Jurgen Klopp.
Șanse încă mai există, însă s-au redus considerabil după înfrângerea suferită miercuri seara pe Goodison Park, în fața concitadinei Everton. Liverpool a jucat foarte slab și a pierdut cu 0-2, astfel că e la 4 puncte în spatele liderului Arsenal cu 4 etape înainte de final (echipa lui Klopp poate ajunge la 5 puncte de City, dacă "cetățenii" câștigă cele două meciuri în minus pe care le au).
La finalul partidei de aseară, Klopp a spus că echipa e în pericol să nu prindă un loc de Champions League, iar Virgil Van Dijk a reacționat ca un lider adevărat. Olandezul a sunat alarma în vestiar, criticându-i public pe colegii săi, subliniind că aceștia nu au arătat spirit de luptă, ori în aceste condiții Liverpool nu are dreptul nici măcar să se gândească la câștigarea campionatului.
"În jocuri ca acestea, minimul este să lupți. Ne-a lipsit asta în atâtea momente. Am greșit unele pase care erau simple, așa că am ajuns în dueluri pe care ei le-au câștigat și au luat avânt din asta. Dar trebuie să ne uităm în oglindă și fiecare dintre noi trebuie să ne gândim. Nu putem accepta asta, nu putem accepta modul în care am lăsat sezonul nostru să se încheie, dacă jucăm așa cum am făcut noi azi nu merirăm să castigăm liga.
Așa că acum este timpul să ne recuperăm și să ne ridicăm, pentru că trebuie să o facem pentru noi, pentru club și pentru fani. Nu numai că trebuie să ieșim pe teren și să ne facem jocul, ci trebuie să facem mult mai mult decât atât.Dacă jucăm ca azi, atunci nici nu ar trebui să ne gândim la titlu.
Este o noapte dezamăgitoare pentru noi toți și trebuie să ne uităm la noi înșine și să nu acceptăm asta, să ne întoarcem și să terminăm cât de bine putem.Nu putem avea grupuri în care jucătorii care să se învinuiască unul pe altul, pentru că nu așa funcționează. Este o chestie de echipă și nu dau vina pe nimeni. Du vina pe noi ca echipă, ca grup și trebuie să ne descurcăm mult mai bine. Din apărare până în atac și invers.", a spus Van Dijk, citat de Daily Mail.

Van Dijk, cuvinte frumoase despre Arne Slot, favorit să-i ia locul lui Klopp la Liverpool

Jurgen Klopp mai are doar 4 meciuri de stat pe banca lui Liverpool, iar clubul de pe Anfield va intra într-o nouă eră din vară. Oficialii caută de luni bune un înlocuitor pe măsura germanului și se pare că Arne Slot e marele favorit să ajungă banca echipei.
Conform lui Paul Joyce (The Times), unul dintre cei mai bine informați jurnaliști englezi în când vine vorba de Liverpool, boardul de pe Anfild îl consideră pe Slot cel mai potrivit antrenor, pentru că propune un fotbal asemănător celui cu care jucătorii sunt deja obișnuiți. În plus, olandezul de la cârma lui Feyenoord va fi ușor de ademenit, pentru că e tentat să facă un pas în față în carieră, iar oportunitatea de antrena unul dintre cele mai mari cluburi din lume nu se ivește în fiecare zi.
Evident, zvonurile despre negocierile cu Arne Slot au ajuns și la urechile jucătorilor, iar Van Dijk a fost primul fotbalist al lui Liverpool care a oferit o reacție pe acest subiect. Căpitanul "cormoranilor" a vorbit la superlativ despre conaționalul său și nu s-a ferit să afirme că acesta are profilul de a deveni antrenorul lui Liverpool.
"Cred că Slot este unul dintre cei mai buni antrenori olandezi în acest moment. Prin felul în care joacă echipa sa și prin filozofia pe care o are, poate fi antrenor la Liverpool.Dar am citit și eu și înțeleg că este departe de a fi un acord complet. Vom vedea. Ne vom concentra pe asta în sezonul viitor", a spus Van Dijk.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo