Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Virgil Van Dijk, reacție de căpitan adevărat, după ce Liverpool a pierdut pe Emirates: "Îmi asum"

Nicu Savin

Publicat 04/02/2024 la 22:16 GMT+2

Liverpool a pierdut cu 1-3 pe terenul lui Arsenal, în derby-ul etapei a 23-a din Premier League. Momentul de cumpănă al meciului a avut loc în minutul 67, când Martineli a făcut 2-1 după o gafă uriașă a lui Alisson. Van Dijk a luat, însă, toată vina asupra lui, declarând că el ar fi trebuit să degajeze acel balon.

Virgil Van Dijk, în duel cu Gabriel Martinelli (Arsenal - Liverpool 3-1, 04.02.2024)

Credit imagine: Eurosport

Liverpool a ratat șansa de a o scoate pe Arsenal din lupta pentru titlu în Premier League. "Cormoranii" au făcut un meci extem de modest pe Emirates și gazdele s-au impus meritat, scor 3-1. Echipa lui Klopp nu a șutat pe poartă în prima repriză, dar a avut șansa de a intra la egalitate la cabine, după un autogol al lui Gabriel Megalhaes.
Momentul decisiv al meciului s-a petrecut în minutul 67. Van Dijk nu a reușit să degajeze mingea la un duel cu Martinelli, iar Alisson a ieșit greșit din poartă și a sărit pe lângă balon. Brazilianul s-a trezit cu mingea la picior și a făcut 2-1, iar de acolo meciul a curs în favoarea "tunarilor".

Virgil Van Dijk se consideră principalul vinovat pentru eșecul lui Liverpool în derby-ul cu Arsenal

Trossard a dat lovitura de grație în minutul 90+2, iar entuziasmul a fost la cote ridicate în tabăra londoneză, în timp ce dezamăgirea i-a cuprins pe cei de la Liverpool. Virgil Van Dijk a avut o reacție de lider adevărat la finalul partidei, asumându-și responsabilitatea pentru golul 2 al adversarilor. Olandezul consideră că el a fost principalul vinovat, nu Alisson, deoarece ar fi trebuit să gestioneze mult mai bine acel duel cu Martinelli.
"A fost o zi grea. Îmi asum întreaga responsabilitate pentru golul de 2-1, care a fost un mare moment de cotitură în joc. Ar fi trebuit să mă descurc mai bine și să iau o decizie mai bună acolo.Mă doare pe mine și pe restul echipei. Mai ales pentru mine. După pauză, am fost mai buni și am avut ocazii. Eram dominanți și atmosfera de aici a devenit mai nervoasă.Momentul de cotitură a fost responsabilitatea mea. Ar fi trebuit să degajez.", a spus Van Dijk la Sky Sports.
Jurgen Klopp a refuzat să dea vina doar pe primirea golului doi pentru eșecul de pe Emirates și a recunoscut că Arsenal a meritat victoria: "În general putem admite că Arsenal merită cele trei puncte. Circumstanțele au fost puțin ciudate. Golul nostru a fost asemănător cu cel din jocul din FA Cup (n.r. Liverpool s-a a impus cu 2-0, deschizând scorul printr-un autogol al lui Kiwior). Dar în meciul de cupă am avut șanse și mai mari. Azi am marcat golul înainte de pauză, deși nu am șuturi pe poartă A fost un gol este puțin ciudat. A trebuit să ne adaptăm în multe momente astăzi."
Odată cu rezultatul din această seară, Arsenal s-a apropiat la numai două puncte de Liverpool. "Tunarii" sunt momentan pe locul doi, dar pot reveni pe 3, dacă City va câștiga luni seara la Bretford. Indiferent de acel rezultat, finalul de sezon se anunță electrizant, prefigurându-se o luptă în 3 pentru titlu, situație care nu a mai fost de multă vreme în Premier League. În etapa viitoare, Arsenal va juca în deplasare cu West Ham, iar Liverpool va primi vizita lui Burnley.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo