Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Wolves - Liverpool 1-3 | "Cormoranii" au revenit de la 0-1 și sunt lideri în Premier League! Salah, în istorie

Dani Morar

Actualizat 16/09/2023 la 16:39 GMT+3

Liverpool a câștigat cu 3-1 pe terenul lui Wolverhampton și a devenit lider în Premier League, cel puțin până la meciul dintre West Ham și Manchester City. Echipa lui Jurgen Klopp a luat gol repede, dar a făcut o repriză secundă bună și a dat lovitura pe final.

Liverpool's Scottish defender #26 Andrew Robertson (R) celebrates with Liverpool's English midfielder #19 Harvey Elliott (L) after scoring their second goal during the English Premier League football match between Wolverhampton Wanderers and Liverpool at

Credit imagine: Getty Images

Liverpool a obținut cele 3 puncte pe terenul lui Wolves, după o victorie venită în repriza a doua. Echipa lui Jurgen Klopp s-a văzut condusă încă din minutul 7, dar a avut forța de a marca 3 goluri în repriza a doua, toate 3 venind din pasa lui Mohamed Salah.
Gazdele au deschis scorul după numai 7 minute. Pedro Neto l-a servit în careu pe Hee-Chan Hwang, care a finalizat cu un șut pe jos și obligându-i pe "cormorani" să alerge după egalare, la fel cum s-a întâmplat și în februarie, în returul sezonului trecut.
Pedro Neto a avut o primă repriză perfectă, cu o acuratețe a paselor de 100%, cele mai multe atingeri în careul advers (8), cele mai multe pase lungi (5), cele mai multe șanse create (4) și un assist.
Prima replică a lui Liverpool a venit în minutul 13, dar Diogo Jota a tras peste poartă. La jumătatea primei reprize, Szoboszlai a executat o lovitură liberă de la distanță, dar unul dintre fundașii lui Wolves a reușit să respingă.
Echipa gazdă a intrat cu 1-0 la cabine, iar Jurgen Klopp a decis să schimbe la pauză și să-l introdcă pe Luis Diaz în locul lui Mac Allister. Liverpool a egalat la 10 minute după pauză, când Salah a trimis în fața porții pentru Gakpo, care a finalizat în urma unei acțiuni prelungite.
Această pasă de gol l-a făcut pe Salah jucătorul african cu cele mai multe assist-uri în Premier League (62), depășind recordul lui Ryiad Mahrez.
Salah a ajuns să contribuie la 200 de goluri pentru Liverpool, 62 de pase de gol și 138 de goluri. Doar Steven Gerrard mai are asemenea cifre în tricoul trupei de pe Anfield.
Liverpool a reușit să întoarcă scorul cu 5 minute înainte de final. Același Salah a mai oferit un assist, iar Robertson a marcat la a 200-a apariție în Premier League, după ce a atacat perfect mingea la colțul scurt.
Salah și-a completat ziua perfectă și a realizat un hattrick de assist-uri, după ce l-a servit și pe Harvey Elliot pe final, cel care a închis tabela în primul minut de prelungiri, cu un șut la colțul scurt.
Citește și:

Partidele care se mai joacă azi în Premier League

  • Aston Villa – Crystala Palace (ora 17:00)
  • Fulham – Luton (ora 17:00)
  • Manchester United – Brighton (ora 17:00)
  • Tottenham – Sheffield (ora 17:00)
  • West Ham – Manchester City (ora 17:00)
  • Newcastle – Brentford (ora 19:30)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo