Partida va consemna, însă, o premieră istorică. Wilfried Zaha ar putea deveni primul fotbalist care evoluează atât pentru naționala Angliei, cât și împotriva acesteia, conform DailyMail.
El s-a născut în Coasta de Fildeș, însă a apucat să fie selecționat de două ori la naționala Angliei în 2012.
Partida va avea loc pe Wembley și va fi al doilea meci de pregătire pentru naționala lui Gareth Southgate. Englezii vor juca cu Elveția pe 26 martie, iar 3 zile mai târziu vor întâlni Coasta de Fildeș.
Premier League
Vânzarea lui Chelsea, în aer! Abramovich, bănuit de rea credință! Ce au descoperit autoritățile
ACUM O ORĂ

Zaha va juca împotriva Angliei

Anglia nu a jucat niciodată împotriva Coastei de Fildeș la nivel de seniori și va fi primul meci din 2018 în care englezii vor juca împotriva unei naționale din afara Europei.
După ce a evoluat pentru naționalele U19 și U21 ale Angliei, Zaha a fost convocat la naționala mare de Roy Hodgson, în 2012, și a debutat într-un meci amical împotriva Suediei, câștigat cu 4-2 de selecționata "Three Lions".
Zaha avea 20 de ani la acea vreme. Ulterior, acesta a mai evoluat într-un singur meci pentru englezi, tot într-o partidă amicală cu Scoția, în 2013, atunci când a prins 15 minute.
CITEȘTE ȘI:
În 2016, a decis să evolueze pentru Coasta de Fildeș, ținând cont că acolo s-a născut, iar el avea dreptul de a lua o astfel de decizie. De atunci, jucătorul lui Crystal Palace are 20 de selecții pentru africani, reușind să înscrie de 4 ori și să ofere 6 assist-uri.
Coasta de Fildeș și-a câștigat grupa la Cupa Africii pe Națiuni din acest an și va juca împotriva Egiptului în optimile de finală ale turneului.
Zaha a intrat în minutul 85 pe teren în victoria naționalei sale împotriva Algeriei, scor 3-1.
Cele două meciuri de pe Wembley îi vor oferi lui Southgate șansa de a-și evalua jucătorii înaintea Cupei Mondiale din Qatar.
Zaha este cotat de site-ul Transfermarkt la 40 de milioane de euro. Anglia va juca 4 meciuri în luna iunie care contează pentru Liga Națiunilor, împotriva Ungariei, Italiei și Germaniei.
Ultimele meciuri înaintea Campionatului Mondial vor fi în compania Italiei și a Germaniei, pe 23, respectiv 26 septembrie 2022.
Fotbal
Jake Daniels, primul fotbalist activ care declară în mod public că este homosexual
ACUM O ORĂ
Liga
Gareth Bale pleacă de la Real și e la un pas de retragere! Anunțul de ultim moment al agentului său
ACUM 2 ORE