Meciul dintre România și Norvegia, din Liga Națiunilor, a fost anulat după ce nordicii au înregistrat un caz de COVID în lot. Autoritățile scandinave le-au interzis să plece din țară, așa că UEFA a decis să anuleze partida de la București.
Autoritățile sanitare din Norvegia au transmis vineri, în jurul prânzului, că orice deplasare a echipei naționale reprezintă un risc. Scandinavii trebuiau să aterizeze la București la ora 15:10, însă avionul acestora nu a mai decolat. Bent Hoie, Ministrul Sănătății din Norvegia, a anunțat că toți jucătorii din lot vor trebui să intre în izolare timp de 10 zile din cauza faptului că au luat contact cu Elabdellaoui, fundașul infectat cu COVID.

Măsuri uniforme anti-COVID-19, indiferent de domeniu

Premier League
Paul Pogba și-a decis viitorul! Francezul este impresionat de Ralf Rangnick
ACUM 4 ORE
Acum, premierul Norvegiei, Erna Solberg, a vorbit detaliat despre cele întâmplate și a recunoscut că, dacă s-ar face concesii, lucrurile ar putea să ia o turnură neplăcută. E nevoie de disciplină, rigurozitate și o uniformitate a măsurilor, astfel încât pandemia să afecteze cât mai puțin poporul.
"Dacă nu am fi făcut asta, am fi fost mult mai puțin stricți cu fotbalul decât suntem cu norvegienii în general. Trebuie să ținem cont că luăm masuri mai stricte decât alte țări.
În alte locuri, contacții apropiați ai oamenilor infectați nu sunt carantinați, dar asta înseamnă că infecția se poate răspândi mai rapid.
Din acest motiv, noi avem măsuri stricte. Multe țări din jurul nostru nu iau măsurile noastre, dar din acest motiv rata de infecție din Norvegia e mai mică", a spus Erna Solberg, pentru NTB, citată de Spotmedia.
Cel mai probabil Norvegia va pierde cu 3-0 la masa verde confruntarea cu tricolorii, dar există o șansă ca partida cu Austria, de la mijlocul acestei săptămâni, să se joace. Asta pentru că Federația din Norvegia a alcătuit un lot complet nou, astfel încât pericolul coronavirus să nu mai fie prezent.
Premier League
Everton a ajuns la un acord cu Frank Lampard pentru a deveni noul manager. Urmează anunțul oficial
ACUM 12 ORE
Fotbal
Denis Alibec a fost prezentat la Atromitos. Primele reacții ale internaționalului român
ACUM 12 ORE