CFR Cluj, campioana României în ultimele trei sezoane, se va confrunta cu Floriana, din Malta și va juca în deplasare. Băieții lui Petrescu nu au mai întâlnit niciodată o echipă din Malta. Meciul se va disputa pe 18 sau 19 august, în Malta. Partida ar putea avea loc pe un teren neutru, dacă gazdele nu pot organiza întâlnirea, din cauza pandemiei de coronavirus.
Presa din Malta a analizat cu atenție trupa antrenată de Dan Petrescu. Aceștia s-au declarat impresionați de parcursul campioanei României din sezonul trecut: "Cum era de așteptat, campioana Maltei a avut parte de o tragere extrem de dificilă la revenirea după 27 de ani în Champions League. CFR Cluj, campioana României, are o experiență net superioară la acest nivel. Sezonul trecut, giganții din Romania au concurat în Europa League și au bătut recordul național de puncte. Au eliminat din grupe echipe cu nume grele, precum Lazio și Rennes", au scris jurnalistii de la Sport Desk.

Cine este FC Floriana, adversara CFR-ului din primul tur preliminar al UEFA Champions League

Romanian Liga I
Dan Petrescu a pus punct speculațiilor despre transferul lui Stanciu la CFR Cluj! "Nu ni-l permitem"
23/11/2022 LA 17:50
Adversara CFR-ului din primul tur preliminar al UEFA Champions League este o echipă semiprofesioninstă din Malta. Clubul fondat în 1894 a câștigat de 26 de ori campionatul în Malta și are și 20 de cupe naționale în palmares. În sezonul trecut, FC Floriana a fost declarată campioană după ce competiția internă a fost întreruptă din cauza pandemiei de coronavirus. La momentul opririi campionatului, mai erau 6 etape de disputat, iar FC Floriana era lider în clasament, având 3 puncte peste ocupanta locului 2, FC Valleta și a fost declarată campioană de către Federația Malteză.
Un amănunt intereseant în privința triumfului din acest an din campionat s-a petrecut la sărbătorirea titlului. Bucuria unui succes după atât de mult timp i-a făcut pe jucătorii și suporterii echipei să ignore total regulile de distanțare socială impuse de statul maltez. Evenimentul a stârnit multă vâlvă la momentul respectiv și a ocupat prima pagină a ziarelor timp de câteva zile.
Romanian Liga I
CFR Cluj s-a înțeles cu Nicolae Stanciu pentru revenirea în România! Anunțul lui Neluțu Varga
21/11/2022 LA 10:36
Romanian Liga I
CFR Cluj a anunțat transferul definitiv al unui internațional român. Câți bani primește campioana
14/11/2022 LA 22:01