După ce președintele UEFA, Alksander Ceferin, a lansat acuzații grave la adresa celor care au decis înființarea Super Ligii Europei, a venit rândul și președintelui FIFA să aibă o poziție oficială cu privire la această "revoluție" care a dat peste cap lumea fotbalului.
Deși mai moderat în declarații, Giani Infantino a declarat ferm că FIFA nu este de acord cu acest nou proiect și a menționat că echipele implicate vor avea de suportat consecințe din cauza demersului lor.
ESTE O IDEE BUNĂ ACEASTĂ SUPER LIGĂ A EUROPEI?
Liga
Real Madrid, în doliu! Legendarul Paco Gento s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani
ACUM 14 MINUTE
"Dacă unii aleg să meargă pe drumul lor, atunci trebuie să trăiască cu consecințele acestei alegeri. Ei sunt responsabili pentru alegerea lor. În mod concret, asta înseamnă fie că faci parte dintr-o entitate, fie că ești în afara ei. Nu poți fi pe jumătate înăuntru și pe jumătate afară. Acest lucru trebuie să fie absolut clar.", a spus șeful FIFA.
Infantino a subliniat că poziția forului pe care îl conduce rămâne clară, dar și-a exprimat speranța că lucrurile vor reveni la normal: "FIFA dezaprobă total acest proiect, care este un circuit închis. Vom sprijini UEFA în toate modurile. Sperăm totuși că totul va reveni la normal, că totul se va stabiliza, cu respect, cu solidaritate și punând în prim plan interesele fotbalului național, european și global."

Tot ce trebuie să știi despre Super Liga Europei

Președintele UEFA a fost mult mai dur în declarații

Ieri, după încheierea ședinței extraordinare de la sediul UEFA, președintele Aleksander Ceferin a fost foarte aspru în declarații cu privire la cei care au inițiat proectul Super Ligii Europei.
"Sunt momente dramatice și cruciale. Am început un proiect de modernizare a competițiilor noastre. Am avut sprijinul ECA. Toate cluburile sunt calificate pe merit, nu e ca și cum ar fi un circuit închis. Participarea în Liga Campionilor depinde de rezultate din iarbă. Fotbalul trebuie să fie unit în fața acestei nenorociri cauzate de unele cluburi cu interese particulare. Lumea fotbalului este unită, federațiile sunt unite, societatea este unită. Nu vom permite această schimbare. Este un plan cinic. Jucătorii care participă la această ligă închisă nu vor putea juca la echipele lor naționale.", a declarat Ceferin, citat de as.com.
Președintele UEFA a mers și mai departe și a menționat că ideea înființării Super Ligii Europei este mai veche, menționându-i pe Florentino Perez (președintele lui Real Madrid) și pe Andrea Agnelli (președintele lui Juventus) printre cei care au pus la cale acest plan.
"Ideea Super Ligii a început înainte de COVID. A fost inițiată de mult timp la dorința lui Florentino Perez și Andrea Agnelli. Acest lucru este extrem de narcisist, nu are nicio legătură cu pandemia sau cu orice altceva. Am vorbit cu ei și ne-au cerut întotdeauna mai mult timp de gândire privind noul format din Champions League.
Competițiile noastresunt deschise. Super Liga este o competiție închisă. Este o propunere rușinoasă și egoistă. Este o insultă gravă în fața tuturor iubitorilor de fotbal.", a tunat Ceferin la conferința de presă de după ședința UEFA.
Nici președintele lui Manchester United, ED Woodward, nu a scăpat de critici din partea șefului UEFA: "Ed Woodward m-a sunat joi și mi-a spus că susține reformele din Champions League, cu care a fost de acord, deși era îngrijorat de regula fair-play-ului financiar. Apoi mi-a spus că se va întoarce să vorbească cu mine peste o oră, dar și-a închis telefonul."
Romanian Liga I
Constantin Budescu va semna cu Sepsi Sântu Gheorghe până în vară! Ce salariu va avea mijlocașul
ACUM O ORĂ
Liga
Un fost jucător al Barcelonei, declarații sincere: "Nu-mi păsa că eram rezervă! Am devenit milionar"
ACUM 2 ORE