Procurorii elvețieni au cerut marți trei ani de închisoare pentru Valcke și doi ani și patru luni pentru Nasser Al-Khelaifi, cel care este președintele grupării media qatareze beIN Media dar și președintele celor de la Paris Saint-Germain. Clubul este deținut de fondul de investiții public al statului qatarez iar Nasser este cel care gestionează activitatea echipei.

De ce este acuzat președintele lui PSG

Acuzațiile procurorilor elvețieni vizează un caz de corupție privind atribuirea de drepturi de televizare. Mai exact, procurorii susțin că Nasser este vinovat de incitare la fapte de corupție, el convingându-l pe Jerome Valcke să comită abuz în serviciu.
Liga Campionilor UEFA
"PSG cu Messi, o echipă mai slabă!" Starurile lui Pochettino, făcute praf după debutul slab din UCL
ACUM 17 MINUTE
Khelaifi l-ar fi mituit pe Valcke cu o vilă în Sardinia în valoare de 1,8 milioane de euro pentru a acorda drepturile de televizare pentru Campionatele Mondiale din 2026 și 2030 celor de la beIN Sports.
Valcke este acuzat că a primit mită, abuz în serviciu și falsificarea documentelor. Cei doi neagă cu vehemență acuzațiile.
Valcke este acuzat că s-a folosit de poziția de Secretar General la FIFA între 2013 și 2015 pentru a influența drepturile media pentru favorizarea Italiei și Greciei la diferite turnee astfel încât să favorizeze partenerii preferați. În schimbul acestui lucru, Valcke a primit 1.25 milioane de euro în 3 tranșe de la al 3-lea acuzat.
Jerome Valcke a fost suspendat de Comisia de Etică a FIFA în ianuarie 2016, apelul său fiind apoi respins la TAS.
Romanian Liga I
Verdict în cazul lui Denis Alibec! Cât va lipsi jucătorul lui CFR Cluj
ACUM 28 MINUTE
Liga Campionilor UEFA
Jurgen Klopp, după victoria în fața lui AC Milan: "Ne-a luat valul la un moment dat"
ACUM O ORĂ