Procurorii elvețieni au cerut marți trei ani de închisoare pentru Valcke și doi ani și patru luni pentru Nasser Al-Khelaifi, cel care este președintele grupării media qatareze beIN Media dar și președintele celor de la Paris Saint-Germain. Clubul este deținut de fondul de investiții public al statului qatarez iar Nasser este cel care gestionează activitatea echipei.

De ce este acuzat președintele lui PSG

Acuzațiile procurorilor elvețieni vizează un caz de corupție privind atribuirea de drepturi de televizare. Mai exact, procurorii susțin că Nasser este vinovat de incitare la fapte de corupție, el convingându-l pe Jerome Valcke să comită abuz în serviciu.
Romanian Liga I
Dinamo apelează la superstiții înaintea derby-ului cu FCSB!
ACUM 15 MINUTE
Khelaifi l-ar fi mituit pe Valcke cu o vilă în Sardinia în valoare de 1,8 milioane de euro pentru a acorda drepturile de televizare pentru Campionatele Mondiale din 2026 și 2030 celor de la beIN Sports.
Valcke este acuzat că a primit mită, abuz în serviciu și falsificarea documentelor. Cei doi neagă cu vehemență acuzațiile.
Valcke este acuzat că s-a folosit de poziția de Secretar General la FIFA între 2013 și 2015 pentru a influența drepturile media pentru favorizarea Italiei și Greciei la diferite turnee astfel încât să favorizeze partenerii preferați. În schimbul acestui lucru, Valcke a primit 1.25 milioane de euro în 3 tranșe de la al 3-lea acuzat.
Jerome Valcke a fost suspendat de Comisia de Etică a FIFA în ianuarie 2016, apelul său fiind apoi respins la TAS.
Serie A
Fanii Fiorentinei, amenințări incredibile la adresa lui Vlahovic. Vârful e aproape de Juventus
ACUM O ORĂ
Fotbal
Ultimele detalii despre starea lui Sadio Mane. A ajuns la spital, după ce a fost făcut K.O.
ACUM 2 ORE