Experiența lui Marius Șumudică la Rizespor a fost de scurtă durată, iar impresia pe care a lăsat-o la echipa care se luptă să scape de la retrogradare nu este prea bună. Președintele fostei sale echipe, Hasan Kartal, s-a arătat dezamăgit de experiența cu antrenorul român și a mărturisit de ce aducerea lui Șumi la Rizespor a fost o mișcare greșită, pe care o regretă.
Kartal a dezvăluit că Marius Șumudică își umilea jucătorii. Tehnicianul român în vârstă de 50 de ani a fost criticat de fostul său șef și pentru faptul că nu vorbea limba turcă, dar și pentru că își brusca jucătorii, țipând la ei. Antrenorul român şi-a dat demisia de la Rizespor pe 4 martie. El a spus atunci că formaţia din Turcia a insistat să rămână.

Președintele lui Rizespor regretă aducerea lui Marius Șumudică

Fotbal
Marius Șumudică, pe lista unui club important din Turcia! Prima reacție a antrenorului
26/10/2022 LA 16:30
"L-am adus pe Șumudică pentru că era un antrenor de succes. Dar, Șumudică avea un altfel de comportament. Era mereu critic la adresa jucătorilor, țipa la ei, îi umilea...Era greșit ce făcea, nu ar fi trebuit să se poarte așa. Mai ales că nu vorbea limba turcă, nici nu înțelegeam ce se întâmplă, nu ne explica. Acum avem un antrenor turc, înțelegem tot. E dificil când ai un antrenor străin", a declarat Hasan Kartal, potrivit ajansspor.
Marius Șumudică s-a despărțit pe 4 martie de Rizespor, după numai 38 de zile petrecute pe banca formației din Turcia. La nici 24 de ore de la anunțul oficial, tehnicianul român a dezvăluit că a primit ofertă de la Dinamo. În ciuda ofertelor primite, "Șumi" nu se gândește la o revenire în fotbalul românesc și speră la o nouă experiență în străinătate, la vară.
Fotbal
Marius Șumudică laudă prestațiile lui Alibec. "Este printre cei mai buni atacanți cu care am lucrat"
24/10/2022 LA 10:02
Romanian Liga I
Șumudică intervine în conflictul de la CFR Cluj. Sfat pentru Dan Petrescu: "Cum să lucrez cu el?!"
20/09/2022 LA 18:44