În afara Belarusului, toate țările din Europa și-au suspendat campionatele în urmă cu mai bine de o lună, din cauza pericolului generat de virusul Covid-19. Președintele forului european este încrezător că stagiunea actuală se va relua în cele din urmă, iar campioanele vor fi decise pe teren.
Întrebat despre posibilitatea ca sezonul curent să fie prelungit până în lunile septembrie și octombrie, Ceferin a sugerat că aceasta ar avea un efect uriaș asupra stagiunii următoare, în contextul unui decalaj semnificativ:
"Prioritatea principală este reprezentată de sănătatea fanilor, jucătorilor și managerilor. Sunt optimist de fel, drept urmare consider că vor exista alternative prin care campionatele să fie reluate și încheiate pe teren. S-ar putea să se joace fără spectatori, dar cel mai important lucru este reprezentat, în opinia mea, de disputarea partidelor. În aceste vremuri grele, fotbalul le va aduce bucurie oamenilor chiar dacă le vor putea urmări doar la TV.
Premier League
Frank Lampard a devenit favorit să preia Everton. Cine mai figurează pe lista clubului
ACUM 7 MINUTE
Nu există vreo dată specifică pentru finalizarea sezonului 2019/2020. În prezent analizăm mai multe alternative de reluare și încheiere a campionatelor. Totuși, posibilitatea ca sezonul să fie finalizat în perioada septembrie - octombrie mi se pare destul de dificilă. Ar avea un efect mult prea puternic asupra stagiunii 2020/2021.", a spus Ceferin, pentru Corriere della Sera.

UEFA, de acord cu prelungirea perioadei de transferuri

De asemenea, Ceferin a anunțat că "UEFA nu va înlătura complet Regula Fairplay-ului Financiar", în ciuda faptului că multe cluburi din Europa traversează o perioadă extrem de dificilă la nivel financiar. În același timp, președintele UEFA "este de acord cu prelungirea ferestrei de transferuri din vară", pentru ca jucătorii și cluburile să poată duce sezonul la bun sfârșit.
În contextul finalelor Champions League și Europa League, Ceferin a dezvăluit că, momentan, UEFA n-a stabilit nimic oficial. Totuși, jurnaliștii din presa internațională susțin că au aflat când vor avea loc cele două finale (29 august - Champions League și 26 august - Europa League), precum și cum va arăta programul sezonului european.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Ligue 1
PSG, interesată de fotbalistul pe care Mbappe l-a cerut pe Parc de Princes în 2019
ACUM 3 ORE
Fotbal
Edi Iordănescu, tot mai aproape de a deveni selecționer! Negocierile s-au purtat la sediul FRF
ACUM 5 ORE