FC România, singurul club înființat de românii din Marea Britanie, își propune să treacă la un alt nivel. Conducătorii echipei care evoluuează în ligile inferioare din Anglia au anunțat înființarea unei Academii pentru băieți și fete cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani.
FC România Academy își va desfășura activitatea în două centre, unul la Barnet și celălalt în Leyton, două cartiere ale Londrei. În primă fază, Academia va avea câte 3 echipe: U8, U12 și U14. Conforma anunțului, copiii care vor începe fotbalul la FC România Academy vor avea la dispoziție condiții dintre cele mai bune, urmând să fie pregătiți de antrenori specializați.
Romanian Liga I
Ilie Dumitrescu e ferm convins: FCSB a pierdut titlul din cauza unui singur om
ACUM 27 MINUTE
Încrierile au început deja, iar primii veniți vor avea parte de gratuitate timp de o lună.
https://i.eurosport.com/2022/02/14/3316638.jpg

FC România a fost aproape de faliment în urmă cu câteva luni

FC România este un club fondat în 2006, la inițiativa unui grup de români stabiliți în Marea Britanie și a evoluat la început în Sunday League, cel mai de jos nivel din fotbalul britanic. Ulterior echipa cu sediul în Cheshunt a progresat și acum evoluează în Divizia Centrală de Sud a Ligii Isthmian.
Cea mai mare performanță a echipei a fost ajungerea în turul doi a Cupei Angliei. Această fază a fost atinsă în două rânduri, în sezoanele 2014-2015 și 2017-2018.
Pandemia de Covid-19 a afectat foarte mult echipa din punct de vedere financiar, iar aceasta a fost la un pas de desființare. De altfel, managerul Ionuț Vintilă chiar anunțase falimentul echipei în 2021, dar salvarea a venit de la Ștefan Voloșeniuc, un om de afaceri român din Anglia. Acesta a sărit în ajutorul echipei când a văzut anunțul dispariției și datorită lui clubul își desfășoară în continuare activitatea.
Ștefan Voloșeniuc este originar din România și s-a mutat în Marea Britanie în 2007 pentru a lucra ca muncitor înainte de a-și începe propria afacere "SF Stefan", care este acum una dintre cele mai mari și de succes companii de inginerie civilă din Londra și chiar din Anglia.
Acesta declara că a luat decizia de a ajuta clubul românilor din Marea Britanie, tocmai pentru că și el a fost ajutat în afacerea sa de comunitatea românească de acolo și se simte dator să întoarcă această favoare.
"Am avut sprijinul multor români din Londra când am început să pun bazele la compania "SF Ștefan", așa că este foarte bine să-i poți susține pe alții. Motto-ul companiei noastre este „We Build To Last”, așa că pare o potrivire foarte bună și naturală, că vom lucra cu Ionuț și echipa sa la FC România, deoarece au arătat prin rezultatele și reputația lor că sunt foarte dedicați și merită să aibă un viitor lung și de succes. O frază pe care am învățat-o cu mult timp în urmă este că toți putem face lucruri mici, dar cu o mare dragoste și uniți putem face ceva măreț și așa a fost cazul și săptămâna aceasta.", spunea Ștefan Voloșeniuc în momentul respectiv.
Conform unui comunicat emis în august 2021, Voloșeniuc va sponsoriza echipa cu suma de 750.000 de £ în următorii 5 ani, iar înființarea unei Academii este un semn că proiectul este unul extrem de serios li ambițios în același timp.
Ligue 1
Messi, adio revenire la Barcelona! Va cumpăra 35% din acțiunile clubului la care va juca din 2023
ACUM O ORĂ
Premier League
Come-back de senzație pentru Spurs și Conte. Unde se aflau în martie, comparativ cu Arsenal
ACUM O ORĂ