UEFA a decis ca meciul dintre România și Norvegia, programat duminică, să nu se mai dispute.
Anunțul a fost confirmat inclusiv de FRF.
"UEFA ne-a informat că 'în urma cazului pozitiv înregistrat în lotul Norvegiei și după întâlnirea din această seară cu autoritățile guvernamentale, Federația din Norvegia nu va călători în România pentru a disputa partida din Liga Națiunilor programată mâine. Astfel, partida România-Norvegia nu se va mai disputa'.
Cupa Mondială FIFA
Messi, discurs entuziasmant, după ce a strălucit cu Mexic: "Știam că azi trebuie să câștigăm"
ACUM 2 ORE
Consecințele anulării partidei rămân a fi stabilite de Comisia de Disciplină UEFA.", se anunță în comunicatul emis de FRF.
Potrivit regulamentului UEFA, Norvegia va pierde toate punctele adunate în grupa din Liga Națiunilor, iar rezultatele înregistrate până acum vor fi șterse. O decizie finală din partea forului suprem va fi luată în cel mai scurt timp.

Prima reacție a FRF, după ce România - Norvegia a fost anulat

La scurt timp după decizia UEFA, Mihai Stoichiță a oferit prima reacție. Directorul tehnic al FRF a dezvăluit că n-a mai trăit vreodată o asemenea situație și consideră că ar fi fost mai bine ca meciul să fie câștigat de "tricolori" pe teren.
"E o situație ciudată, deja mutăm fotbalul în alte zone. Nu e o mare bucurie, în niciun caz. Mult mai bine ar fi fost să câștigăm pe teren, dacă am fi putut. Nu știu ce s-ar fi întâmplat în România dacă ar fi fost aceeași situație, la ei a fost luată hotărârea de Ministerul Sănătății.
Probabil ei sunt mai drastici în gestionarea acestei crize. UEFA sau România nu au niciun fel de influență asupra acestei hotărâri, a fost luată doar de către autoritățile norvegiene.
La ce situație s-a ajuns, incredibi! Nu credeam că voi trăi așa ceva. Cine se gâdea că vom vedea așa ceva la echipa națională. Niciodată nu cred că s-a mai întâmplat așa ceva. Există o singură strategie pentru meciul cu Irlanda de Nord: victoria!", a spus Mihai Stoichiță, pentru Digisport.
Iată cum ar urma să arate noul clasament:
  • 1. Austria 6p
  • 2. România 4p
  • 3. Irlanda de Nord 1p
  • 4. Norvegia -

România poate ajunge în Urna a 2-a la tragerea la sorți pentru Campionatul Mondial

În urma decizie UEFA, în grupa României din Liga Națiunilor ar urma să se mai dispute numai două meciuri:
  • Austria - Irlanda de Nord (15 noiembrie)
  • Irlanda de Nord - România (18 noiembrie)
Descalificarea Norvegiei îi oferă o șansă uriașă naționalei României. "Tricolorii" lui Mirel Rădoi pot încheia pe primul loc în grupa din Liga Națiunilor, cu două condiții: 1. Austria să nu câștige pe terenul Irlandei de Nord; 2. România să câștige partida cu Irlanda de Nord, din ultima rundă.
În orice caz, indiferent de clasarea în grupă, naționala noastră are nevoie de victorie în fața Irlandei de Nord ca să-și asigure locul în Urna 2 la tragerea la sorți pentru preliminariile Campionatului Mondial.
Cupa Mondială FIFA
Presa din Argentina e la picioarele lui Messi, după victoria cu Mexic: "A frecat lampa sa magică"
ACUM 2 ORE
Cupa Mondială FIFA
Deschamps, pălăria jos în fața lui Mbappe după Franța – Danemarca 2-1: "Kylian e ca o locomotivă!"
ACUM 2 ORE