Kayserispor a fost învinsă de fosta echipă a lui Șumudică, Gaziantep, cu 2-1, golul victoriei fiind marcat de românul Alexandru Maxim, din penalty.
Sâmbătă, 16 ianuarie, trebuia să fie ziua derby-ului dintre antrenorii români din Turcia. Nu a fost să fie, pentru că la scurt timp după ce Dan Petrescu se instala la timona lui Kayserispor, Marius Șumudică era dat afară de la Gaziantep.
Sarcina lui Dan Petrescu de a salva Kayserispor de la retrogradare nu a început deloc simplu, deplasarea la Gaziantep, fiind una foarte dificilă. Mai ales în condițiile în care pe lângă indisponibilitatea lui Silviu Lung, a mai intervenit și cea a lui Alibec, dar și a altor 3 jucători de bază.
Romanian Liga I
CFR Cluj bifează un nou transfer. Fundaș belgian de 21 de ani, ultima achiziție a campioanei
ACUM 5 ORE
Elevii lui Petrescu au și început cu stângul, marcându-și un autogol, în minutul 30 al partidei. La 16 minute după pauză, Kolovetsios a reușit egalarea (1-1, min. 61).
Dan Petrescu a fost însă "trădat" de un alt român, Alexandru Maxim, care a transformat o lovitură de pedeapsă cu care gazdele au preluat conducerea (2-1, min. 77).
Antrenorul român a încercat să fie mai ofensiv pe final, efectuând toate schimbările după primirea golului, dar Keyserispor nu a mai reușit să egaleze.

Dan Petrescu, optimist după debutul pe banca lui Kayserispor

Chiar și așa, "Super Dan" a încercat să fie pozitiv în mesajul transmis după meci, conștient că elevii săi au nevoie de un moral bun pentru a scăpa din zona fierbinte.
"Am luptat, am pus caracter pe teren, dar am pierdut. Nu sunt deloc mulțumit de rezultat, nu poți fi mulțumit când pierzi, evident. Dar sunt extrem de mulțumit de performanța jucătorilor mei. Am reușit o performanță bună pe teren, am avut atitudine, dar nu am putut profita de ocaziile create. Am etalat un joc eficient și bun, dar am fost învinși în cele din urmă", a spus Dan Petrescu la conferința de presă de după partidă.
Echipa lui Dan Petrescu rămâne cu 16 puncte pe locul 18, dar poate fi depășită în această etapă de alte două urmăritoare.
Chiar și așa, specialiștii din fotbalul turc anticipează că, în condiții normale, Kayserispor nu ar trebui să aibă emoții cu retrogradarea. Lotul e suficient de puternic astfel încât să se recupereze deficitul existent în acest moment, și trupa lui Petrescu să termine pe un loc lipsit de griji.
Romanian Liga I
Dan Petrescu a răbufnit după transferul lui Păun! "Eu nu am fost de acord cu plecările lor"
30/09/2022 LA 15:28
Romanian Liga I
Victor Pițurcă și-a ales favorita la titlu! "Jucătorii nu sunt grozavi, dar sunt numeroși"
28/09/2022 LA 13:11