Mircea Lucescu este din nou campion în Ucraina. După ce a scris istorie pe banca lui Șahtior Donețk, cucerind 8 titluri, a sosit momentul ca tehnicianul român să strălucească la cârma rivalei Dinamo Kiev.
"Il Luce" și-a asigurat matematic trofeul suprem din Ucraina, după victoria categorică împotriva lui Inhulets, scor 5-0. Cu 3 runde rămase până la finalul stagiunii, Dinamo Kiev are un avans de 13 puncte față de Șahtior, care a suferit două înfrângeri în ultimele două etape.

Prima reacție a lui Mircea Lucescu, după ce a devenit campion al Ucrainei cu Dinamo Kiev

Premier League
Tuchel a realizat retrospectiva sezonului lui Chelsea. Ce a spus neamțul despre City și Liverpool
ACUM 25 MINUTE
Mircea Lucescu a oferit o primă reacție după ce a devenit campion al Ucrainei, pe banca lui Dinamo Kiev. Tehnicianul român și-a lăudat jucătorii pentru munca depusă și a dezvăluit care este principala diferență dintre echipa de acum și cea pe care a preluat-o în vară.
Mai mult, "Il Luce" a declarat că a avut parte de luni grele, ținând cont atât de pandemie, cât și de protestele fanilor lui Dinamo Kiev, care nu au uitat că românul a bifat performanțe uriașe la marea rivală Șahtior Donețk, timp de 12 ani:
"Vreau să continuăm în aceeași manieră, pentru că mai avem trei meciuri în deplasare și, apoi, finala Cupei Ucrainei, pe care trebuie să o abordăm pregătiți.
Principala prioritate în acest sezon a fost să formăm o echipă sănătoasă, competitivă. Am reușit. Sunt recunoscător băieților, îi felicit pentru această reușită. Nu a fost deloc ușor să trec peste aceste luni. Am pus presiune, dar fără ea ar fi fost imposibil să obținem ceea ce am obținut.
Dacă mă întrebi care este diferența dintre actuala echipă și formația pe care am acceptat-o în august, voi spune că băieții au căpătat mentalitatea de învingători. Campionii sunt aceiași jucători care erau la Dinamo și înainte, dar cel mai important lucru nu este talentul, ci munca. Băieții au trăit fiecare zi cu gândul de a deveni campioni.
Azi am făcut cinci schimbări, ca acești oameni să simtă că iau parte la victoria asta. Este păcat că am putut să fac doar cinci schimbări. Toți jucătorii meritau în mod egal titlul. Nimic nu s-a schimbat în jocul nostru după ce am făcut schimbările. Am continuat să jucăm și am marcat", a spus Mircea Lucescu, citat de sport.ua.
  • În actualul sezon din Ucraina, Dinamo Kiev a înregistrat 18 victorii, 4 remize și o înfrângere.
  • "Il Luce" va încerca acum să facă event-ul în Ucraina. Dinamo va juca în finala Cupei contra celor de la Zorya.
  • În mai puțin de un an de când se află la Dinamo, Mircea Lucescu a câștigat deja 2 trofee: titlul și Supercupa Ucrainei.
Premier League
Imaginația englezilor a depășit orice limită! Cum s-ar ajunge la un play-off între City și Liverpool
ACUM 34 MINUTE
Premier League
Mbappe, surclasat la un capitol la care excelează! Cine e "regele driblingurilor" în Europa
ACUM 2 ORE