Meciul dintre România și Norvegia din Liga Națiunilor, programat astăzi, a fost anulat de UEFA după ce Omar Elabdellaoui, fundașul nordicilor, a fost infectat cu COVID.
Autoritățile scandinave nu au permis deplasarea naționalei Norvegiei în România pentru meciul din runda a 5-a a Ligii Națiunilor, explicând că "ar reprezenta un risc mult prea mare", în contextul răspândirii coronavirusului.
În urma unei ședințe organizate aseară, între autoritățile nordice și Federația Norvegiană, s-a ajuns la concluzia că Haaland&Co nu pot face deplasarea la București pentru meciul cu trupa lui Mirel Rădoi.
Premier League
Ten Hag renunță din start la doi jucători de la United! Au costat împreună peste 90 de milioane de €
ACUM O ORĂ
Prin urmare, UEFA a anunțat că partida de pe Arena Națională a fost anulată. În continuare, Comisia de Disciplină a forului european va trebui să anunțe ce rezultat va fi înregistrat între cele două naționale.

Reacția lui Mirel Rădoi, după ce meciul România - Norvegia a fost anulat

La o zi după anularea meciului dintre România și Norvegia, Mirel Rădoi a vorbit despre cum l-a afectat pe el această decizie inedită.
"Sincer, am fost surprins, dar, oarecum, mă gândeam la o astfel de decizie, pentru că, în urmă cu câteva zile, naționala Israelului a ajuns în Norvegia și nu s-a disputat acea partidă amicală. Mă gândeam că pot urma aceste consecințe legate de plecarea lor din țară. În schimb, mă gândeam că poate fi reprogramat, dar am văzut regulamentul și, în momentul de față, nu se mai poate pune problema.
Deja am început de aseară să vedem ce idei putem aduce la nivel de grup, să nu se relaxeze. Chiar în această seară va fi un meci între ei. Din punct de vedere fizic, trebuia ca în seara asta să fie o risipă mare de energie, așa că vom avea un antrenament cu intensitate ridicată. Nu putem avea o partidă oficială, deci vom încerca să facem un meci între noi.
Deja am încercat să-i facem să înțeleagă importanța partidei. Pentru noi erau foarte clare rezultatele pentru aceste partide, trebuia să avem victorii în ambele partide pentru a spera la poziția a doua. În continuare rămânem cu aceleași speranțe, să câștigăm partida de la Belfast și să ne concentrăm la acel meci ca pe o finală.", a spus Mirel Rădoi, pentru FRF TV.

România ar putea câștiga meciul cu Norvegia la "masa verde"

La ora actuală există două variante, după ce partida de pe Arena Națională a fost anulată de UEFA:
  • 1. Norvegia pierde meciul "la masa verde", în cazul în care Federația scandinavă va fi considerată vinovată pentru neprezentare.
  • 2. UEFA consideră că niciuna dintre cele două Federații nu este vinovată, iar rezultatul se stabilește prin tragere la sorți, dintre următoarele 3 scoruri: 1-0, 0-0 sau 0-1.
Cel mai probabil, UEFA va alege prima variantă, în urma căreia România va câștiga meciul cu Norvegia la "masa verde".

Iată cum ar arăta clasamentul grupei, cu victoria României la "masa verde":

  • 1. Austria 9 puncte (cu două jocuri rămase)
  • 2. Norvegia 9 puncte (un joc rămas)
  • 3. România 7 puncte (un joc rămas)
Meciurile rămase de disputat în grupa României din Liga Națiunilor:
  • Austria - Irlanda de Nord (astăzi, ora 21:45)
  • Irlanda de Nord - România (miercuri, ora 21:45)
  • Austria - Norvegia (miercuri, ora 21:45)
Serie A
Leao ar putea deveni cel mai scump jucător vândut vreodată de Milan! Cine "sparge banca" pentru el
ACUM 2 ORE
Premier League
Chelsea a uitat repede de Rudiger și Christensen! Ofertă de 70 de milioane de € pentru un fundaș
ACUM 3 ORE