Robert Lewandowski a fost desemnat cel mai bun jucător al lumii pentru al doilea an consecutiv de FIFA.
"Mulțumesc foarte mult. Sunt onorat să câștig acest trofeu și mă simt mândru. Știu că el aparține coechipierilor și antrenorilor mei. Cu toții muncim din greu pentru a câștiga meciurile. Este special pentru mine să lucrez alături de acești băieți.
Nu am visat niciodată să depășesc recordul lui Gerd Muller. Să înscriu 41 de goluri în 29 de meciuri. Dacă m-ați fi întrebat acum câțiva ani dacă acest lucru este posibil, v-aș fi răspuns că este imposibil. De asemenea îi mulțumesc lui Gerd, a stabilit atât de multe recorduri, iar motivația mea acum este să le depășesc", a declarat Robert Lewandowski, imediat după ce a primit premiul.
Premier League
Cristiano Ronaldo a cerut clubului Manchester United să-l lase să plece! Motivul portughezului
ACUM O ORĂ

Robert Lewandowski, al treilea marcator all-time în Liga Campionilor

Polonezul și-a luat astfel o revanșă în fața lui Lionel Messi, după ce argentianul a primit Balon de Aur la finalul anului trecut.
Lewandowski a avut un an 2021 magnific, câştigând titlul în Bundesliga cu Bayern şi Supercopa Germaniei, încheind cu 43 de goluri marcate, performanţă cu care a doborât recordul legendarului Gerd Muller (41). Pentru distincţia The Best FIFA au votat selecţionerii şi căpitanii echipelor naţionale, jurnalişti, precum şi suporteri din întreaga lume.
226 de goluri pentru Bayern Munchen a marcat Robert Lewandowski în cele 238 de meciuri jucate în toate competițiile.
Robert Lewandowski s-a născut în Polonia într-o familei de sportivi. Mama sa a fost jucătoare de volei, iar tatăl său este un fost judoka. Tatăl său a murit însă pe când Robert avea doar 17 ani și nu a apucat să-l vadă debutând la seniori. Și sora sa este jucătoare de volei.
Ana Lewandowska, soția sa, este fostă atletă și karateca. Este medaliată cu bronz la Mondialele de karate din 2009. Lewa a fost nominalizat de două ori în echipa anului de UEFA și de patru ori în echipa sezonului UEFA Champions League. Este al treilea cel mai bun marcator din istoria competiției după Ronaldo și Messi.

Cristiano Ronaldo, premiu surpriză

Tot în cadrul Galei The Best FIFA Football Awards, Cristiano Ronaldo a primit din partea FIA Premiul Special dupăî ce a devenit jucătorul cu cele mai multe goluri marcate în istorie.
"Este un vis. În primul rând trebuie să le mulțumesc coechipierilor mei din echipa națională din ultimii 20 de ani. Recordul a fost 109, nu-i așa? Deci l-am depășit cu 6. Sunt atât de mândru... Este un premiu special de la FIFA. De asemenea, trebuie să mulțumesc familiei mele. În curând o să fiu din nou tătic și sunt foarte bucuros. Este grozav să fii cel mai bun marcator al tuturor timpurilor
Încă mai am pasiunea jocului și poftă să înscriu. Joc fotbal de când aveam 5 ani, dar nu mi-am pierdut motivația nici măcar la antrenamente. Mă simt bine deși în curând o să împlinesc 37 de ani. Muncesc din greu, iubesc fotbalul cu pasiune. Vreau să continui încă cinci ani de acum înainte, cred că totul vine de la mental. Dacă îți respecți corpul, o să te respecte și el pe tine", a declarat Ronaldo.
Premier League
"Liverpool are dreptul de a trece peste structura salarială pentru legenda Mo Salah"
ACUM 4 ORE
Serie A
La ce echipă a ajuns portarul Ionuț Radu? Luni va fi la antrenament!
ACUM 4 ORE