Iranul s-a calificat la prima Cupă a Asiei din 2022 învingând Iordania, scor 4-2 la loviturile de departajare, pe 25 septembrie, după ce portăriţa iraniană Zohreh Koudaei a apărat două lovituri de la 11 metri. Prinţul Ali Ben al-Hussein, preşedintele Federaţiei Iordaniene, a postat duminică pe Twitter o scrisoare din 5 noiembrie "care solicită verificarea sexului" lui Koudaei.
Potrivit Federaţiei Iordaniene, care are îndoieli cu privire la "eligibilitatea jucătoarei", Iranul are un "record în ceea ce priveşte problemele de gen şi dopaj". Antrenoarea Maryam Irandoust a numit aceste acuzaţii "pretexte" pentru a "nu accepta înfrângerea" şi este gata să "furnizeze orice document dorit de AFC". Azi, și fotbalista care este acuzată că ar fi bărbat, a oferit o primă reacție în acest caz.
Romanian Liga I
Trică a răbufnit după remiza cu Dinamo! "Du-te la tine în țară! Păcălești fotbalul și pe mine!"
ACUM 8 ORE

Ce spune portarul naționalei Iranului de fotbal feminin, după ce a fost acuzată că e bărbat

Portarul echipei de fotbal feminin a Iranului a promis că va da în judecată Federația Iordaniană de Fotbal Feminin, spunând că este o victimă a "bullying-ului" (n.r. hărțuire), după ce a fost acuzată că este bărbat. Koudaei a spus astăzi cu insistență: "Sunt femeie. Sunt o victim a bullying-ului din Iordania. Voi da în judecată Federația de acolo", a transmis ea, potrivit ziarului turc Hurriyet.
Antrenoarea echipei naționale de fotbal feminin a Iranului, Maryam Irandoost, a precizat că Koudaei și-a reprezentat anterior țara în preliminariile Cupei Asiei din 2008 și 2010: "Vom furniza orice documentație pe care o dorește Confederația Asiatică de Fotbal fără a pierde timpul. Aceste acuzații sunt doar o scuză pentru a nu accepta înfrângerea împotriva echipei naționale feminine iraniene. Echipa iordaniană s-a considerat marea favorită la calificare, iar când au pierdut... a fost firesc să caute alinare sub pretexte false și să scape de responsabilitatea pentru acest eșec", a spus ea.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Romanian Liga I
Mircea Rednic, la un pas de despărțirea de Dinamo! Ce a spus după remiza cu FC U Craiova
ACUM 8 ORE
Romanian Liga I
Remiză albă între Dinamo și FC U Craiova! "Câinii roșii" au ajuns la 14 meciuri fără victorie
ACUM 9 ORE