Interdicția ar putea fi introdusă în următoarele săptămâni, deoarece este posibil să existe o legătură între fotbal și afecțiunea cerebrală numită demență.
Asociația de Fotbal a Scoției ar fi luat această decizie în urma unui raport care arată că fotbaliștii care au jucat cu mingi grele ar putea risca să dezvolte demență. În 2015 a fost deja introdusă această interdicție în Statele Unite.
Anul trecut, fostul jucător britanic Ryan Mason a cerut să fie interzisă lovirea mingii cu capul de către copii. Acesta a jucat pentru Tottenham înainte să fie nevoit să se retragă în februarie 2018 din cauza unei accidentări la cap, suferită în urma unei coliziuni.
Romanian Liga I
Universitatea Craiova s-a calificat în Conference League, după o victorie cu FC Botoșani, cu 2-0
ACUM 5 ORE
Mason, care acum antrenează echipa U18 a lui Spurs, a sugerat că juniorii au folosit mingi de burete ca să învețe să lovească balonul cu capul, în defavoarea mingilor mai grele.
https://i.eurosport.com/2018/04/18/2316005.jpg

Cum s-a luat această decizie

Un studiu realizat anul trecut a demonstrat legătura dintre afecțiunile creierului și foștii fotbaliști. În cadrul acestuia, a fost evidențiat faptul că jucătorii sunt de trei ori mai predispuși la deces sau demență, din cauza mingilor grele. Începând de atunci, au tot existat discuții în legătură cu măsurile care ar trebui luate.
"Trebuie să facem pași pragmatici, să reducem povara pentru copii. Antrenamentele în care aceștia lovesc mingea cu capul sunt mult mai dese decât duelurile din timpul meciurilor.", a explicat John MacLean, doctorul Federației Scoțiene de Fotbal.
https://i.eurosport.com/2020/01/17/2754781.jpg

Marea Britanie este contra demersului

Până în prezent, doar Federația din Scoția a luat în calcul această măsură de precauție. Federația Britanică de Fotbal susține că "nu există nicio dovadă" care să susțină interdicția respectivă.
"Considerăm că este important să luăm o astfel de decizie pe baza unor dovezi științifice. În momentul de față, nu există astfel de dovezi care să sugereze că lovirea mingii cu capul ar trebui interzisă în fotbalul pentru juniori." au susținut reprezentanții Federației Britanice de Fotbal, pentru BBC.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Fotbal
Reacția lui Klopp după zvonurile privind transferul lui Mane! "Nu mi-ar putea păsa mai puțin"
ACUM 8 ORE
Ligue 1
"Mbappe va face istorie!" Ronaldinho, convins că starul lui PSG este cel mai bun jucător din Franța
ACUM 9 ORE