Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce poveste! O echipă din Portugalia a promovat în prima ligă cu un arhitect și un inginer în primul 11

Andrei Nicolae

Publicat 05/07/2023 la 11:48 GMT+3

Echipa SC Farense trăiește un adevărat scenariu de film. Clubul portughez a promovat pe prima scenă a fotbalului lusitan cu anumiți jucători în lot care practică fotbalul drept a doua meserie. Pentru gruparea din Portugalia joacă un arhitec, un inginer mecanic, dar și Cristian Ponde, un fotbalist cu origini române.

SC Farense, sărbătorind promovarea în Primeira Liga

Credit imagine: Twitter

SC Farense a reușit promovarea în Liga Portugal după ce a încheiat pe poziția secundă în eșalonul al doilea al fotbalului lusitan. Aspectele care transformă povestea echipei din Portugalia într-una de film sunt reprezentate de CV-ul anumitor jucători din lot.
Gruparea proaspăt promovată în Primeira Liga a reușit să ajungă în primul eșalon alături de jucători care pe lângă fotbal, au și alte ocupații. Unul dintre ei este maltezul Zach Muscat, care are studii superioare în arhitectură. "Zach Muscat este absolvent în 2014 al Facultății de Arhitectură din cadrul Universității din Malta.În 2018 a absolvit, de asemenea, un curs online de design interior la British College of Interior Design, având în total 3 diplome în acest domeniu", se arată în prezentarea jucătorului realizată de clubul portughez.
Muscat a fost un jucător de bază în echipa lui Farense, la fel ca și Joao Silva "Talocha", colegul său din apărare, care este inginer mecanic. Fundașul stânga "a absolvit în 2012 Facultatea de Inginerie Mecanică la ESEIG, Școala de Studii Industriale și de Management, în Vila do Conde. În prezent, este înscris la ISEG și îi mai lipsesc 2 cursuri pentru a finaliza masteratul legat de Managementul Industrial", potrivit aceleiași surse menționate anterior.
Citește și:

Un jucător cu origini române joacă și el la Farense

Unul dintre oamenii de bază din atacul lui SC Farense a fost Cristian Ponde, jucătorul născut la Făurești care are cetățenie portugheză. Crescut în academia lui Sporting, jucătorul de bandă se anunța drept un urmaș al lui Cristiano Ronaldo, însă o accidentare de la 19 ani i-a dat cariera peste cap.
Ponde a trecut pe la echipe precum Karpaty Lviv (Ucraina) și Grasshoppers Zurich (Elveția), după care a ajuns din nou în Portugalia, la Farense. Jucătorul de 28 de ani a adunat în actualul sezon 30 de partide în eșalonul secund, reușind să marcheze de opt ori și să ofere șase pase decisive.
Cristian Ponde a fost astfel al doilea cel mai bun marcator al echipei din sezonul încheiat recent, după Rui Costa, care a avut nouă reușite.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo