Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Caz ireal în Portugalia! Arbitrul de centru nu a acordat un penalty după ce a vorbit la telefon cu cei de la VAR

Andrei Nicolae

Publicat 05/09/2023 la 14:29 GMT+3

Scene incredibile s-au produs în campionatul portughez chiar în primul eșalon, la partida dintre Porto și Arouca. Arbitrul a acordat pentru "dragoni" în prelungirile meciurlui, însă și-a schimbat decizia, după ce a vorbit la telefon alături de colegii săi din camera VAR, eveniment ce a uimit conducerea echipei de pe Estadio do Dragao, care a depus o plângere de a anula duelul.

Arbitrul de la Porto-Arouca, vorbind la telefon cu cei din camera VAR, Foto: Marca

Credit imagine: Twitter

Incidentele privind consultarea VAR-ului se întâmplă chiar și în cele mai tari campionate din lume, iar acest aspect a fost demonstrat de o partidă din prima ligă din Portugalia. FC Porto și Arouca au dat piept pe terenul vicecampioanei, iar duleul a fost marcat de un moment incredibil petrecut în prelungiri.
Echipa oaspete conducea cu 1-0, iar "dragonii" atacau, moment în care au primit o lovitură de la 11 metri în primele minute ale timpului adițional. După ce a arătat către punctul cu var, centralul partidei, Miguel Nogueira, a fost chemat de arbitrii VAR să revadă faza pentru a fi sigur înainte de a acorda penalty-ul respectiv.
Scenele ireale s-au produs imediat după, deoarece când arbitrul a ajuns în fața locului unde trebuia să vadă faza, ecranul respectiv rămăsese fără baterii și fără sursă de alimentare. Astfel, cei din camera VAR au trebuit să ia în alt mod legătură cu Nogueira și au folosit un apel telefonic, pentru a-i transmite "centralului " că nu este penalty.
Cu toate acestea, arbitrul de pe teren nu a avut posibilitatea să vadă fază cu proprii ochi și s-a ghidat după declarațiile celor de la VAR. Astfel, penalty-ul lui FC Porto a fost anulat, iar fotbaliștii vicecampioanei au explodat.
Citește și:

FC Porto a întocmit o plângere pentru a anula meciul

Cotidianul iberic Marca notează că echipa "dragonilor" au cerut ca meciul să fie amânat, prin prisma deciziei centralului de a anula un penalty, fără să vadă faza. Astfel, conducerea lui FC Porto a catalogat incidentul respectiv drept "o infracțiune asupra regulilor jocului și o eroare din lege cu repercusiuni posibile serioase".
Ecranul televizorului unde Miguel Nogueira trebuie să revadă faza suspectă de penalty era stins de 14 minute, iar singura priză din zonă nu avea energie, se arată în investigația Federației din Portugalia.
FC Porto a reușit în cele din urmă să obțină un punct din meciul respectiv, după 20 de minute de prelungire. Vicecampioanei i-a fost acordat un penalty în cele din urmă, dar l-a ratat, însă a dat lovitura la una dintre ultimele faze.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo