Ca urmare a algoritmului UEFA pentru stabilirea grupelor, tricolorii știau deja, înainte de tragerea la sorți, că, în caz de calificare din baraj, vor merge în grupa C, alături de Olanda și Ucraina. O variantă ideală, la fel cum a fost și adversara aflată azi, Austria.
Posibilele adversare sunt peste România, fără doar și poate, însă nu reprezintă formații în fața cărora să nu ai vreo șansă. Mirel Rădoi, noul selecționer al primei reprezentative, a analizat rezultatul tragerii la sorți.
"Prima șansă o are Olanda, după care a doua este Ucraina. Am vorbit cu Shevchenko și mi-a spus că au un moral bun și nu le e frică de nimeni, în acest moment.
Liga
Barca, dispusă să-l 'sacrifice' pe unul dintre preferații lui Xavi! Ce sumă vrea Laporta să obțină
ACUM 27 MINUTE
Islanda e o echipă foarte bine organizată. Va fi un meci dificil. Toate gândurile mele merg spre meciul cu Islanda. Degeaba vorbim de finală dacă nu trecem de Islanda.
Ne-am dat întâlnire aici, eu cu Contra; înainte de toate, am fost prieteni și colegi la echipa națională. Suntem cea mai puternică echipă dacă am avut prezenți doi selecționeri”, a spus Rădoi după tragerea la sorți.
Dacă se va califica la Campionatul European, echipa națională a României va intra în grupc C, alături de Olanda, Ucraina și Austria.
România, la barajul pentru Euro
Naționala României va juca cu Islanda în semifinalele barajului EURO organizat în urma rezultatelor din Liga Națiunilor, pe 26 martie la Reykjavic. În cazul în care "tricolorii" trec de nordici, vor juca în finala barajului cu câștigătoarea dintre Bulgaria și Ungaria, pe 31 martie, în deplasare.
Iată programul semifinalelor:
Traseul A
Islanda - România
Bulgaria - Ungaria
Traseul B
Bosnia - Irlanda de Nord
Slovacia - Irlanda
Traseul C
Scoția - Israel
Norvegia - Serbia
Traseul D
Georgia - Belarus
Macedonia de Nord - Kosovo
Fotbal
Mircea Lucescu, în locul lui Rădoi?! Presa din Ucraina anunță că Dinamo Kiev își caută antrenor
ACUM O ORĂ
Premier League
Planul lui Newcastle, dezvăluit! Suma uriașă pe care o vor cheltui șeicii în perioada de mercato
ACUM 2 ORE