Nice trece printr-o perioadă dificilă, cu 5 înfrângeri consecutive în toate competițiile. Francezii au fost învinși aseară de Bayer Leverkusen în penultima etapă din grupele Europa League, scor 2-3, bifând al 4-lea eșec din actuala stagiune europeană.
Cu un singur meci rămas din faza grupelor, Nice nu mai are vreo șansă de calificare în "16-imi". Nice nu stă deloc bine nici în campionat. Echipa pregătită până acum de Vieira se află pe locul 11 în Ligue 1, la 8 puncte în spatele liderului PSG.
În cele din urmă, răbdarea oficialilor lui Nice s-a terminat, iar astăzi au decis să-l demită pe Vieira. Postul de antrenor principal va fi preluat de secundul său, românul Adrian Ursea.
Fotbal
VIDEO | GOLUL DIN RABONA AL LUI ERIK LAMELA, CEA MAI FRUMOASĂ REUȘITĂ A ANULUI 2021!
ACUM 2 ORE

Adrian Ursea, primele declarații din postura de principal la Nice

"Mi-am dorit oameni capabili lângă mine, care să mă ajute imediat. Am transmis conducerii că mi-l doresc pe Frederic Gioria (n.r - antrenor secund) și ne-am gândit și la Didier Digard, un fost membru al clubului. Avem și un nou preparator fizic, pe care îl cunosc din Elveția, Nicolas Dyon.
Nu mă gândeam că voi fi principal. Conducerea a venit și m-a întrebat. Mă simt capabil să fac asta, dar nu am cerut eu nimic. Este o provocare imensă, însă sunt conștient de ceea ce pot face. De la venirea mea aici, în 2016, am spus că acest club mi se potrivește foarte bine. Da, provocarea este una mare, dar sunt pregătit.
Este important să mergem împreună spre direcția dorită de club. Vom avea meciuri și perioade de recuperare. Știu ce înseamnă să joci atât în Europa, cât și în campionat, mai ales în această perioadă a anului. Trebuie să rămânem constanți și să le redăm încrederea jucătorilor care poate au fost afectați de această situație", a declarat el la conferința de presă la care a fost prezentat.
Primul meci al lui Nice cu antrenorul român în funcția de "principal" va fi duminică, împotriva lui Reims. De notat că la Nice se află și un jucător austriac cu origine română: Flavius Daniluc (19 ani).
De-a lungul carierei, Ursea le-a mai pregătit pe Servette Geneva (secund), Meyrin și Neuchatel Xamax (secund), din Elveția.
Fotbal
Prima reacție a lui Lewandowski după ce a primit titlul de cel mai bun fotbalist al lumii în 2021
ACUM 3 ORE
Fotbal
Camerun și Burkina Faso merg mai departe, în timp ce Insulele Capului Verde se află în așteptare
ACUM 3 ORE