Edinson Cavani a fost dorit de o mulțime de echipe după ce a devenit liber de contract la finele sezonului trecut și a semnat în cele din urmă cu Manchester united, în chiar ultima zi de mercato.
Atacantul a fost convocat la naționala Uruguayului pentru meciurile cu Chile și Ecuador din preliminariile Campionatului Mondial din 2022 și a oferit pentru presa din țara natală primele declarații despre înțelegerea sa cu United.
Cavani a menționat că idolul său a fost Diego Forlan, care a evoluat la United între 2002 și 2004, și a visat întodeauna să ajungă să îmbrace tricoul "diavolilor roșii": "E normal să visezi, dar mi-a plăcut să-mi doresc mai mult de atât. Dorința mea a fost să joc fotbal și mi-am exprimat întotdeauna dorința de a continua să concurez în Europa. A fost o perioadă în care era normal să încep să-mi fac griji cu privire la fotbal, deoarece campionatele au repornit deja. Dar există multe lucruri care uneori nu se întâmplă pentru că nu trebuie să se întâmple. Sunt de părere că în viață, niciun lucru nu e întâmplător."
Liga
Barcelona are de unde alege! Nume uriașe pe lista interminabilă de jucători oferiți lui Xavi
19/01/2022 LA 10:56

Edinson Cavani a suferit de coronavirus

În interviul acordat pentru Uruguay’s Futbol, Cavani a mărturisit că a fost infectat cu Covid-19, contactând virusul în vacanța petrecută în Spania alături de iubita sa. Acesta a fost și unul dintre motivele pentru care a tergiversat atât de mult și a amânat până în ultima clipă luarea unei hotărâri cu privire la viitorul său club.
Internaționalul uruguayan a spus că a simțit nevoia să țină secret faptul că suferă de coronavirus: "Nu aveam nimic de câștigat dacă spuneam în acel moment. A fost ceva personal, pe care l-am păstrat pentru noi înșine și cu siguranță la un moment dat aveam să spun asta. Am rămas acasă având grijă unul de celălalt. Am petrecut multe zile, chiar mai mult decât era necesar, în carantină. Pur și simplu nu era nevoie să spunem."
Edinson Cavani a marcat peste 200 de goluri pentru PSG, devenind cel mai bun marcator din istoria acestei echipe. Venirea sa la United este privită cu îndoială de unii fani ai "diavolilor", din cauza vârstei sale înaintate (33 de ani), dar mai ales pentru că în ultimul timp a stat departe de fotbal. El a suferit dese accidentări în ultimul sezon la PSG și a jucat numai 22 de meciuri în toate competițiile, marcând 7 goluri. Ultimul meci oficial jucat de Cavani în acest an a fost cel cu Borussia Dortmund, din returul optimilor de finală din Champions League, jucat la Paris pe data de 11 martie.
Premier League
Un număr impresionant de jucători vor să plece de la United! Fără ce vedete pot rămâne 'diavolii'
06/01/2022 LA 08:50
Fotbal
Morata, "subiect închis", Barcelona ratează şi planul "B". Ce super-fotbalist doresc acum catalanii
05/01/2022 LA 16:27