Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Boca Juniors, campioana Argentinei după un final nebun de sezon! Cum a ajutat-o marea rivală River să câștige

Bianca Dumitru

Publicat 24/10/2022 la 09:42 GMT+3

Boca Juniors și-a adjudecat titlul de campioană a Argentinei, după o ultimă etapă nebună a sezonului, în care Racing a fost la doar câteva minute de locul 1.

Boca Juniors

Credit imagine: Getty Images

Boca Juniors a devenit campioana Argentinei seara trecută, după ce a remizat, scor 2-2, cu Independiente, în ultima etapă a ligii.
Echipa lui Hugo Ibarra și-a adjudecat titlul și grație rezultatului din meciul în care s-au înfruntat River Plate și Racing, aceasta din urmă putând urca pe locul 1 în cazul unei victorii.
Așadar, titlul s-a jucat atât la Buenos Aires, pe stadionul Alberto J. Armando, cât și la Avellaneda, pe arena Juan Domingo Perón, înaintea ultimei etape Boca și Racing fiind despărțite de doar un punct în fruntea clasamentului.
În minutul 89 al celor două meciuri, Boca Juniors era campioană, dar Racing a primit un penalty la scorul de 1-1. Portarul lui River s-a opus golului, apărând lovitura executată de la Jonatan Galvan, și a trimis titlul la Buenos Aires, ajutând-o pe marea rivală să câștige.
Citește și:
Ulterior, în cel de-al cincilea minut de prelungiri, River a marcat impunându-se cu 1-2 pe terenul lui Racing, care a terminat sezonul cu 50 de puncte.
De cealaltă parte, Boca Juniors a rămas pe locul 1 cu 52 de puncte acumulate la finalul unui sezon în care a înregistrat 16 victorii, 4 remize și 7 înfrângeri. Podiumul a fost completat de River Plate, care a încheiat sezonul cu 47 de puncte.
Boca Juniors a obținut, astfel, al cincilea trofeu din epoca Riquelme, în care și-a adjudecat trei titluri de campioană și două cupe.
Pentru echipa lui Hugo Ibarra urmează în această săptămână meciul cu Patronato, din semifinalele Cupei Argentinei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol