Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un nou incident în fotbalul mondial! Un fan a murit la meciul dintre Gimnasia și Boca Juniors

Eurosport
DeEurosport

Publicat 07/10/2022 la 11:42 GMT+3

Fotbalul mondial a fost marcat noaptea trecută de un nou incident. Un suporter din Argentina a murit la meciul dintre Gimnasia y Esgrima La Plata și Boca Juniors, din cauza gazelor lacrimogene folosite de forțele de ordine.

Imágenes de aficionados durante el Gimnasia y Esgrima-Boca Juniors

Credit imagine: Getty Images

Un suporter a murit în Argentina la meciul de fotbal dintre echipele Gimnasia y Esgrima La Plata și Boca Juniors, suspendat, joi, din cauza gazelor lacrimogene folosite de poliție în afara stadionului și care au cauzat dificultăți de respirație jucătorilor și publicului.
Circumstanțele decesului sunt încă neclare, dar Sergio Berni, ministerul siguranței din provincia Buenos Aires, a declarat la televiziunea locală că fanul a decedat din cauza unor probleme cardiace în timp ce părăsea stadionul Juan Carmelo Zerillo din La Plata.
Incidentul survine la cinci zile după ce o busculadă pe un stadion din Indonezia s-a soldat cu 131 de victime, când fanii au încercat să evite ciocnirile din tribune și gazele lacrimogene lansate de forțele de poliție, într-unul dintre cele mai grave dezastre sportive din lume.
Conform autorităților, fanii echipei Gimnasia au încercat să-și croiască drum spre stadionul care era deja plin, iar poliția a utilizat gloanțe de cauciuc și gaze lacrimogene pentru a-i forța să se retragă.
Norul de gaze a acoperit stadionul, jucătorii și-au acoperit fețele, iar suporterii au intrat pe teren pentru a scăpa. Meciul a fost suspendat după nouă minute de joc.
Autoritățile au promis o investigație, dar au dezvăluit că clubul gazdă a vândut prea multe bilete, lucru însă contestat de Gimnasia, care susține că a respectat toate protocoalele de siguranță.
Sursa: AGERPRES
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo