Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bombonera va fi cel mai spectaculos stadion din lume! Argentinienii visează la organizarea Mondialului din 2030

Ion Alexandru

Actualizat 04/05/2023 la 10:45 GMT+3

Noul stadion Bombonera ar putea fi construit pe o insulă, la 1 kilometru de actuala arenă. Stadionul pe care va juca meciurile de acasă Boca Juniors va avea 112.000 de locuri și este propus pentru a găzdui finala Campionatului Mondial din 2030. Unul dintre candații la președinția clubului a propus acest stadion pentru viitor, cu o capacitate dublă față de actualul.

Noul stadion Bombonera va fi cel mai spectaculos din lume

Credit imagine: Instagram

Bombonera va deveni una dintre cele mai interesante construcții din sportul mondial. Impresarul Jorge Reale, cel care concurează pentru a deveni președintele lui Boca Juniors, a prezentat noul proiect al stadionului Bombonera care va avea 112.00 de locuri.
Jorge Reale a postat pe contul său de Instagram mai multe imagini cu stadionul pe care ar urma să joace Boca Juniors, iar alături a scris mesajul: „Visul noului stadion Bombonera se apropie”.
Impresarul a propus ca noul stadion să fie construit pe 15 hectare, pe Isla Demarchi, la aproape un kilometru distanță de unde se află actuala arenă Bombonera. Viitorul stadion al celor de la Boca Juniors va avea 444 de spații vip, 78 de cabine pentru transmisiile TV și 4.000 de locuri de parcare.
Impresarul Jorge Reale le promite fanilor lui Boca Juniors că va rezolva problema stadionului, deoarece actuala arenă are 54.000 de locuri și este mult prea mică pentru cei 315.000 socios ai echipei.
"Noul stadion Bombonera rămâne în cartierul nostru. Nu rezolvăm doar problemele de capacitate, ci dăm soluție și unei probleme foarte mari care ne dă bătăi de cap de mulți ani: socios din toată lumea. Toți membrii ar avea aceleași drept și aceleași șanse să susțină clubul pe care îl iubesc, e convins Jorge Reale.
Actualul stadion Bombonera rămâne pe loc, iar Jorge Reale are planuri și pentru acesta. Pe vechiul stadion va juca echipa feminină și juniorii clubului Boca Juniors.
"Dacă vom realiza acest vis, nu vom părăsi La Boca și ne vom menține mitica Bombonera în picioare. Suntem cei mai mari din Argentina, merităm!”, este sloganul candidatului la președinția Bocăi.
Actualul stadion Bombonera are o capacitate de 54.000 de locuri.
Citește și:

Fosta vedetă Riquelme, contracandidatul lui Jorge Reale

Juan Roman Riquelme și-a lansat candidatura în decembrie 2022 și este susținut de actualul președinte Ameal. Riquelme și-a început cariera la Boca și a jucat la Barcelona. Revenit la Boca în 2007, mijlocașul de creație a marcat golurile prin care echipa din Buenos Aires a câștigat ultimul trofeu suprem din fotbalul sudmerican. Boca s-a impus cu 2-0 în finala Copei Libertadores din 2007 în fața brazilienilor de la Gremio.
Riquelme este vicepreședintele clubului și va fi cel mai puternic contracandidat pentru Jorge Reale la alegerile din finalul acestui an în care vor vota cei peste 300.000 de socios. Câștigătorul va fi președintele Bocăi în următorii 4 ani. Sunt fani care îi reproșează apropierea de marea rivala River Plate și această poză ar putea să-l coste alegerile pentru postul de președinte. Duminică este marele derby al Argentinei River - Boca, iar distanța dintre cele două în clasamentul din Argentina este uriașă. River este pe primul loc, în timp ce Boca a coborât până pe poziția a 13-a.

Bombonera, propus pentru a găzdui finala Cupei Mondiale

Argentina, Uruguay, Chile și Paraguay au înaintat o propunere comună de a organiza Cupa Mondială din 2030. Cele 4 țări din America de Sud vor avea o concurență puternică. Spania, Portugalia și Maroc vor să aducă turneul final pentru prima dată pe două continente. Un obiectiv asemător au și Egipt, Grecia și Arabia Saudită, dar acest proiect are cele mai mici șanse de reușită. FIFA va dezvălui gazda Mondialul din 2030 peste un an. În 2026, turneul final va fi găzduit de SUA, Canada și Mexic și de aceea șansele sudamericanilor sunt mai mici. În ultimii 36 de ani, Cupa Mondială a ajuns doar de trei ori în Europa, Franța 1998, Germania 2006 și Rusia 2018.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo