Jucătorii U21 sunt prezenți în fiecare meci din Liga 1. Dinamo, FC U Craiova și Farul sunt echipele din primul eșalon care au folosit fotbaliști U21 în cea mai mare parte a timpului în actualul sezon.
De altfel, Dinamo este și cea mai tânără echipă din Liga 1, lotul având o medie de vârstă de 23,4 ani, potrivit analizei realizate recent de specialiștii de la CIES Football Observatory.
Pe locul doi în topul celor mai tinere echipe din campionatul României se află FCSB, cu o medie de vârstă de 25,8 ani, urmată de Farul Constanța, cu un lot care are în medie 26 de ani.
Cupa Mondială FIFA
#VOCE Povestea celui mai tânăr român care a jucat vreodată la un Campionat Mondial
ACUM 32 MINUTE
La polul opus, CFR Cluj este cea mai bătrână echipă din Liga 1, campioana României având o medie de vârstă de 29 de ani, în timp ce FC Botoșani este clubul care a folosit cel mai puțin jucători U21 în primele 9 etape ale sezonului, în proporție de 0,1%.

Cine sunt jucătorii U21 care au impresionat

Fotbaliștii U21 cărora antrenorii au decis să le acorde minute în această stagiune s-au făcut remarcați rapid. Unii dintre ei își aduc frecvent contribuția la rezultatele obținute de echipele lor.
Un astfel de exemplu este Marian Aioani, portarul celor de la Farul Constanța, care a fost integralist în ultimele 8 meciuri din Liga 1, respectiv după ce s-a întors de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. De altfel, echipa lui Gică Hagi este una dintre formațiile cu cele mai bune apărări din campionat, având, alături de CFR Cluj și FC Argeș, doar 6 goluri încasate.
De asemenea, David Miculescu, mijlocașul celor de la UTA Arad, are un start bun de sezon, reușind până acum să înscrie 4 goluri. Unele dintre aceste reușite i-au adus echipei lui Laszlo Balint victoria cu Gaz Metan Mediaș și un punct din întâlnirea cu Dinamo, în care a marcat o dublă.
Nu în ultimul rând, unul dintre jucătorii U21 care s-au remarcat în acest sezon este Ianis Stoica, cel care are evoluții tot mai bune în tricoul celor de la FCSB. Fotbalistul în vârstă de 18 ani a reușit 3 goluri în Liga 1, înscriind în poarta celor de la UTA Arad, CFR Cluj și Academica Clinceni, primele două fiind printre echipele cu cele mai bune defensive în startul acestei stagiuni.

Primul 11 al celor mai buni jucători U21 din Liga 1

PORTAR:
 • Marian Aioani (21 de ani, Farul Constanța) - titular în ultimele 8 etape, a încasat 6 goluri
FUNDAȘI:
 • Deniz Giafer (20 ani, Dinamo) - titular în 9 meciuri, a dat o pasă de gol, a fost eliminat în minutul 15 al meciului cu Universitatea Craiova
 • Bogdan Racovițan (21 ani, FC Botoșani) - titular în toate cele 11 etape
 • Ionuț Amzar (18 ani, Dinamo) - 4 prezențe în Liga 1
MIJLOCAȘI:
 • George Cîmpanu (20 ani, Universitatea Craiova) - 10 prezențe în Liga 1, două goluri, două pase decisive
 • Constantin Albu (20 ani, FC U Craiova) - titular în 11 meciuri, două assist-uri
 • David Miculescu (20 ani, UTA Arad) - titular în 10 meciuri, 4 goluri
 • Octavian Popescu (18 ani, FCSB) - 9 prezențe în Liga 1, 3 goluri
 • Claudiu Petrila (20 ani, CFR Cluj) - titular în 11 meciuri, 4 goluri, două pase
ATACANȚI:
 • Ianis Stoica (18 ani, FCSB) - 8 prezențe în Liga 1, 3 goluri
 • Ștefan Baiaram (18 ani, Universitatea Craiova) - 10 prezențe în Liga 1, două goluri
Cupa Mondială FIFA
Luis Enrique, discurs dur înainte de meciul cu Japonia! Ce le-a reproșat celorlalți selecționeri
ACUM 43 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
FIFA pregătește schimbări majore pentru următoarea Cupă Mondială! Ce se schimbă în faza grupelor
ACUM 2 ORE