Autoritățile din Serbia au anunțat că suporterii vor trebui să stea la cel puțin un metru distanță unul de celălalt în interiorul stadionului. Fotbalul a fost oprit în Serbia în luna martie din cauza pandemiei de coronavirus, dar federația sârbă a anunțat că fotbalul se va întoarce în acest weekend. Deocamdată, toate partidele se vor disputa cu porțile închise.
Federația a informat că se vor mai disputa doar patru etape în primele două ligi care au 16 echipe fiecare. Play-off-ul și play-out-ul nu se vor mai juca. Liderul din Serbia este în acest moment Steaua Roșie Belgrad, la o distanță considerabilă de următoarea clasată, marea rivală Partizan Belgrad. Steaua Roșie are 69 de puncte în timp ce Partizan a adunat doar 58.
Fotbalul a revenit sau se pregătește de revenire în toate campionatele importante din Europa, însă peste tot meciurile se vor disputa cu porțile închise. Bundesliga a revenit de pe 16 mai, în Germania disputându-se deja trei etape. Serie A și Premier League se pregătesc și ele de revenire, cel mai probabil la sfârșitul lui iunie în timp ce La Liga a anunțat că se va întoarce pe 11 iunie cu derby-ul Sevilla - Betis. În Premier League au fost depistate încă patru cazuri de coronavirus, dar acest lucru nu va afecta planurile de revenire ale campionatului englez.
Fotbal
Rezumatul partidei Watford - Norwich, cu un gol de poveste al americanului Joshua Sargent
ACUM 2 ORE
Toate aceste competiții se vor disputa însă cu porțile închise și cu restricții dure privind distanțarea socială. Jucătorii nu folosesc vestiarele și vin deja echipați la stadion. De asemenea, fotbaliștii nu au voie să se atingă în timpul celebrării unui gol sau să scuipe în timpul partidelor.

Premier League revine

Într-un comunicat oficial postat de Premier League după întâlnirea celor 20 de cluburi s-a anunțat că "echipele se pot antrena acum ca un grup complet și pot să facă tackling-uri, însă trebuie minimizate contactele care nu sunt necesare. Prioritatea Premier League este sănătatea și bunăstarea tuturor participanților".
În urma acestei decizii, singurul lucru care a mai rămas este stabilirea datei la care va reveni competiția, cel mai probabil 19 iunie. Astfel, echipele vor avea mai bine de 3 săptămâni de antrenamente normale înainte să aibă loc partide oficiale. Partidele se vor juca fără spectatori, lucru ce ar putea afecta felul în care cei de la Liverpool vor sărbători titlul.
Cluburile s-au întors săptămâna trecută la antrenamente cu grupuri de maxim 5 jucători care putea să se pregătească timp de 75 de minute, respectându-se distanțarea socială. Au avut loc deja mai multe serii de testări pentru coronavirus iar aceste testări vor continua de 2 ori pe săptămână până la reînceperea campionatului.
Premier League a fost suspendat la începutul lunii martie, rămânând să se dispute 92 de partide în lunile iunie și iulie.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Ce golgeter își aduce Manchester City și ce sumă a plătit pentru el?
ACUM 3 ORE
Fotbal
Gol în stilul lui Zlatan Ibrahimovic la Watford - Norwich City
ACUM 3 ORE