În ciuda faptului că Belgia nu a luat decizii foarte dure în privința distanțării sociale față de COVID-19 (sportivii se pot antrena afară, atâta vreme cât o fac individual), șefii fotbalului au venit cu o măsură pe care mulți se feresc să o ia.
Pentru că fotbalul înseamnă peste tot în Europa foarte mulți bani, cea mai mare parte din drepturile TV, Federațiile și Ligile se tem să vină cu decizii radicale, care să aducă și mai multe deservicii cluburilor.
Totuși, șefii fotbalului din Belgia au apelat la o soluție fără a se gândi la compromisuri. Astfel, ideea de a se încheia sezonul acum a fost votată în unanimitate de Ligă, care va ratifica decizia în Adunarea Generală. Totul e însă doar o formalitate, astfel că Brugge este noua campioană și va merge direct în grupele Champions League de sezonul viitor.
Liga
"Virusule, pleacă, lasă-ne în pace!". Dezvăluirea emoționantă a lui Javi Lopez
02/04/2020 LA 12:43
Probabil finalul sezonului nu ar fi adus oricum mari schimbări la vârf în bătălia pentru titlu, în condițiile în care Brugge avea un avans de 15 puncte avans față de Gent, formație care va merge în tururile preliminarii ale Ligii Campionilor.
Podiumul e completat de Charleroi, marea perdantă, care, cu un singur punct în spatele lui Gent, spera la un loc calificant pentru Champions League. Același obiectiv îl avea și Antwerp, formația lui Boloni, care avea cu doar două puncte mai puțin decât ocupanta locului secund. Tehnicianul român va trebui să se mulțumească doar cu un loc de Europa League. În divizia secundă a retrogradat Waasland-Beveren.
Decizia de întrerupere definitivă a campionatului și de omologare a rezultatelor după etapa 29 vine în contextul în care Belgia a fost tot mai afectată de coronavirus în ultimele zile. Ultimele cifre oficiale indică 15.348 de cazuri de infectare cu COVID-19, 1348 de persoane pierzându-și viața.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Noi detalii despre negocierile pentru postul de selecționer! Care sunt cerințele Federației
ACUM O ORĂ
Fotbal
VIDEO | GOLUL DIN RABONA AL LUI ERIK LAMELA, CEA MAI FRUMOASĂ REUȘITĂ A ANULUI 2021!
ACUM 8 ORE