De 6 ori campioană a Italiei, între 1898 și 1904, Genoa trăia finalul perioadei în care a făcut legea în fotbalul din peninsulă. Era echipa politicienilor și a bogaților italieni și de aceea avea multe avantaje financiare în acea perioadă.
Principala adversară, Juventus era campioana în exercițiu și o echipă care reprezenta zona care înflorea din punct de vedere economic în acei ani de început de secol.
Campionatul din 1906 a fost marcat de foarte multe evenimente. Multe partide au fost reprogramate din cauza zăpezii, rezultate stabilite la masa verde pentru unele echipe nu au ajuns la meciuri, dar a fost un caz special în care arbitrul nu a ajuns și meciul a fost amânat pentru 24 de ore. Turneul final s-a disputat între cele mai puternice echipe ale momentului: Genoa, cu gândul la titlul cu numărul 7, Juventus, campioana entitre și Milan, surprizătoarea campioană din 1901.
Serie A
Lovitură de teatru: Dybala îi întoarce spatele lui Inter. Un antrenor de legendă l-a convins
18/05/2022 LA 06:42

Juventus - Genoa, meciul cu bucluc

Pe 18 martie 1906 pe Velodromul Umberto I din Torino, gazdele de Juventus au primit vizita celor de la Genoa. Peste 25 de mii de fani au vrut să asuste la meci și toți au cumpărat bilet, dar pe stadion nu puteau intra mai mult de 15 mii. Au fost consolați cu gândul că o parte din încasări au mers căre victimele unui accident minier.
Primul incident a avut loc în prima repriză când Genoa a atacat furibund. Chiar la ultima fază portarul lui Juventus Durante a respins mingea în corner, dar oaspeții au reclamat că aceasta trecuse linia porții. Protestele au durat minunte bune, dar arbitrul nu s-a lăasat convins și a trimis echipele la cabine cu scorul de 0-0. Debutul reprizei a doua le aparține tot celor de Genoa care primesc un penalty. Portarul lui Juventus a reușit să apere! 5 minute mai târziu, Durante este din nou în centrul atenție. Portarul lui Juventus a apărat din nou un penalty și a rămas 0-0. Imediat după această fază atcantul lui Genoa Goetzlof îl lovește în spate pe Diment de la Juve, iar fanii reacționează violent. Unul dintre ei pătrunde în teren pentru a se lua la bătaie cu jucătorii de la Genoa. Arbitrul Meazza este înconjurat de fotbaliștii ambelor echipe și decide suspendarea meciului. Fanii din Torino sunt din ce în ce mai violenți, iar arbitrul este obligat să fugă pe o bicicletă de la stadion. Nimeni nu a știut pentru cel puțin 10 minute unde este arbitrul Meazza și fotbaliștii de la Juventus le cereau adversarilor să joace. "Cine se retrage pierde meciul" strigau unii la alții chiar pe teren, dar arbitrul era deja departe de stadion. Federația a intervenit și a decis pentru prima dată în istoria campionatului italian ca un meci să se rejoace, din minutul 1, pe teren neutru la Milano. Juventus a câștigat degeaba acel meci. Milan a devenit campioană, pentru a doua oară în istorie, după o finală cu echipa din Torino.
Arbitrul Umberto Meazza a fost desemnat primul președinte al Asociației Arbitrilor în 1910.
Serie A
Radu Drăgușin, dorit de o echipă de top! Cât ar putea încasa Juventus în schimbul lui
17/05/2022 LA 15:28
Serie A
Inter le-a luat Cupa, Juventus vrea să-l ia pe Perisic! Ce club de top mai e interesat de croat
17/05/2022 LA 14:16