După 14 luni de pandemie, în România se va reveni în sfârșit pe stadioane. Participarea la partidele din Liga I și Liga a II-a va fi permisă doar persoanelor care sunt vaccinate (cu schema completă); persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 și persoanelor care prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului Tineretului şi Sportului şi al ministrului Sănătăţii.
Premierul Florin Cîţu a anunţat, vineri seară, după şedinţa de Guvern, că au fost adoptate măsurile de relaxare care se aplică din 15 mai, fiind modificată Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă. În ceea ce priveşte competiţiile sportive, s-a produs o modificare faţă de ceea ce a anunţat, vineri, ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak. Acesta din urmă precizase că la competiţiile sportive pot asista şi persoanele nevaccinate care au trecut recent prin COVID-19, însă prim-ministrul a spus că acestea pot asista la partide numai cu test efectuat.

Fanii revin pe stadioane după 14 luni de pandemie

Fotbal
Un fost fotbalist din Premier League, chemat de Putin la război. Tatăl jucătorului, "dărâmat"
ACUM 2 ORE
"Finala (n.r. - Cupei României) este primul meci pe care l-am aprobat, avem solicitarea din partea federaţiei că doresc spectatori pe stadion. Am înaintat-o către Ministerul Sănătăţii şi urmează ordinul comun, pe care îl vom înainta CNSU-ului, sper că vom avea avizul. Acestea sunt procedurile actuale. Organizatorul trebuie să solicite către noi ce doresc, să ne asigure că au efectiv staff-ul tehnic care poate să asigure toate demersurile de a testa, de a controla spectatorii, de a intra şi de a-i ajuta să se aşeze şi noi trimitem mai departe la Ministerul Sănătăţii şi împreună cu ordinul comun cerem avizul CNSU-ului. (n.r. - dacă ficare club-gazdă va trebui să trimită solicitarea şi dacă va fi analizată individual) Individual, pe fiecare în parte şi neapărat îmi doresc să ne solicite, dar îmi doresc, totodată, să aibă şi staff-ul tehnic care să asigure securitatea spectatorilor.
Noi o să cerem garanţii şi o să cerem toate detaliile, cine dispune toată schematica, dar, cu siguranţă, schema elaborată de UEFA este una foarte bună şi îmi doresc să o implementăm peste tot, la toate competiţiile. Gradul de ocupare, momentan, este de 25 la sută şi este unul foarte optimist pentru început, dar îmi doresc gradual să creştem acest procent. (n.r. - dacă aceste condiţii sunt valabile şi pentru competiţiile în săli) Da, cam această schemă va fi aplicabilă şi la celelalte sporturi şi cred că este o schemă foarte bine gândită şi putem să o aplicăm peste tot.
Astă seară, vom avea o şedinţă de guvern la ora 20.30 şi o să vedem ce modificări se mai aduc, pentru că o să mai aducem câteva modificări la condiţiile din starea de alertă, dar cu siguranţă, în afară de cele sanitare, condiţiile sunt să fi fost vaccinat, teste PCR, test antigen de 24 de ore şi să fi fost vindecat în ultimele 30-90 de zile. (n.r. - Persoanele nevaccinate şi care nu au trecut prin boală) pot face un test antigen pe loc. (n.r. - dacă se mai poate schimba ceva) Ce am discutat noi sunt în practică, se vor pune în practică, eu sper într-o relaxare mai mare în această seară. (n.r. - despre copii şi juniori) Începem cu cei mari şi gradual o să continuăm şi către copii şi juniori şi către alte sporturi", a declarat Novak, la Digi 24.
Fotbal
Rapid, Petrolul și UTA Arad, în grupele Cupei României! Rezultatele zilei + echipele calificate
ACUM 3 ORE
Fotbal
Richarlison a reacționat, după ce a fost atacat cu banane la Paris în amicalul Brazilia – Tunisia
ACUM 5 ORE