Tragerea la sorți a fazelor finale din Champions League a adus o situație pe care puțini o anticipau. Manchester City, Bayern, Barcelona și Juventus adică primele patru favorite în opinia bookmakerilor, după faza optimilor (nu toate meciurile din optimi s-au terminat), sunt pe aceeași parte de tablou. Manchester City visează în premieră la titlul UCL, însă misiunea "cetățenilor" e una teribilă.
Chiar dacă de Real Madrid ar trebui să treacă fără mari emoții, judecând după victoria din turul optimilor (2-1 pe Bernabeu), trupa lui Pep are un program infernal. Pentru că pe jumătatea aceea de tablou sunt Juventus, Bayern și Barcelona. "Bătrâna Doamnă" ar putea să le iasă englezilor în cale în sferturi, dacă italienii trec de Lyon, pentru ca în semifinale să dea piept, probabil, cu învingătoarea din duelul Bayern - Barcelona. Manchester City, Bayern, Barcelona și Juventus erau, în această ordine, principalele candidate să câștige Champions League în acest sezon, conform specialiștilor. După tragerea la sorți de azi, doar una dintre ele va putea ajunge în finală.

Programul complet al UEFA Champions League

Liga Campionilor UEFA
Cine sunt fotbaliștii cu cele mai multe trofee Champions League câștigate! Un singur jucător are 6
ACUM 17 MINUTE
Optimi de finală
  • Manchester City vs Real Madrid: vineri, 7 august, ora 22
  • Bayern Munchen vs Chelsea: sâmbătă, 8 august, ora 22
  • Barcelona vs Napoli: sâmbătă, 8 august, ora 22
  • Juventus vs Olympique de Lyon: vineri, 7 august, ora 22
Sferturi de finală
  • Câștigător Real Madrid-Manchester City / Câștigător Lyon-Juventus, sâmbătă, 15 august, ora 22, stadionul Jose Alvalade
  • Leipzig vs Atletico, joi, 13 august, ora 22, stadionul Jose Alvalade
  • Câștigător Napoli-Barcelona / Câștigător Chelsea-Bayern: vineri, 14 august, ora 22, stadionul Da Luz
  • Atalanta vs PSG, miercuri, 12 august, ora 22, stadionul Da Luz
Semifinale:
  • Semifinală 1: Câștigătoarea sfert 2 vs Câștigătoarea sfert 4, miercuri, 19 august, ora 22, stadionul Jose Alvalade
  • Semifinală 2: Câștigătoarea sfert 1 vs Câștigătoarea sfert 3, marți, 18 august, ora 22, stadionul Da Luz

PSG și Atletico, ocrotite

Pe jumătatea cealaltă, PSG și Atletico Madrid au o șansă mare să ajungă în finală, cele două urmând a-și disputa, dacă nu vom avea surprize, a doua semifinală a competiției. Surpriza Atalanta poate rescrie istoria, după cum a precizat și Leonardo, oficialul lui PSG.
"Atalanta nu a pierdut de 11 meciuri, e într-o formă excelentă. Nici vorbă să fie un adversar comod", a spus șeful parizienilor despre trupa lui Gasperini. Pe lângă forma excelentă, nerazzurrii au și alt avantaj în confruntarea cu francezii: se află în plin campionat, în timp ce PSG a fost forțată să termine sezonul intern, după ce campionatul din Franța a fost suspendat.
Programul sferturilor Ligii (în semifinale învingătoarea din sfertul 1 dă piept cu învingătoarea din sfertul 3, formațiile victorioase în sferturile 2 și 4 urmând a lupta în a doua semifinală).
Liga Campionilor UEFA
Carlo Ancelotti, extrem de fericit după finala Champions League: "Sunt omul recordurilor!"
ACUM O ORĂ
Liga Campionilor UEFA
Klopp nu renunță: "Rezervați hotelul pentru finala viitoare!" Ce le-a spus la pauză jucătorilor
ACUM O ORĂ