Chiar dacă în campionat CSA Steaua București are un start perfect, cu 9 puncte din 9, steliştii s-au văzut înfrânţi în ultimele minute de joc în faţa echipei care elimina Rapidul în sezonul trecut, Progresul Spartac. Răzvan Bichir, comandatul CSA Steaua, declara înainte de începerea sezonului faptul că unul dintre obiectivele clubului este câştigarea Cupei României.
La capătul opus s-a aflat Progresul Spartac, un club cu o politică sănătoasă, care are în componență trei categorii de jucători, după cum ne-a explicat chiar antrenorul echipei, Andrei Răzvan Eremia: elevi, studenți și fotbaliști care au terminat facultatea și care lucrează acum la Glovo sau în restaurante.
https://i.eurosport.com/2021/08/19/3203527.jpg
Romanian Liga I
Florin Tănase, pe lista unui club mare din Europa! Unde este dorit golgheterul Ligii 1
20/05/2022 LA 13:02
"Poate ne sponsorizează Glovo acum că s-a aflat că mulți dintre fotbaliștii mei lucrează și acolo. 3 categorii de jucători avem la echipă: foarte tineri care sunt elevi, ei se bucură de orice șansă de a juca fotbal. Alții sunt la facultate și mai sunt cei care au terminat facultatea și mai și muncesc. Se mai întâmplă să lucreze la Glovo, pe la diferite restaurante".

Progresul Spartac, clubul care a tăiat din rădăcini obiectivul principal al CSA Steaua

CSA Steaua Bucureşti nu are drept de promovare în Liga 1 în acest sezon, fapt pentru care "militarii" și-au pus toate speranțele în Cupa României, dar Progresul Spartac, care a făcut mai multe "victime" cu nume în această competiție, printre care și Rapid anul trecut, a reușit să anuleze din fașă scopul principal al Stelei.
https://i.eurosport.com/2021/08/19/3203530.jpg
Andrei Eremia, care a fost junior la Steaua, clădește acum viitorul unui club care deși nu se bucură de sponsorizări și susținere financiară, reușește să producă surprize cu echipe mediatizate. L-am întrebat pe antrenorul Progresului Spartac ce a reprezentat victoria cu CSA Steaua, ținând cont de trecutul său la acest club.
"Când eram copil am venit special să joc la Steaua, era un club organizat, apoi m-am transferat la Sportul, dar pe atunci eram stelist înfocat. Sentimental, această victorie nu a însemnaat nimic. Acum sunt doar foarte bucuros pentru progresiști, că le-am adus o bucurie", ne-a povestit Andrei Eremia.

Cum au fost motivați puștii Progresului Spartac înaintea meciului cu CSA Steaua

Antrenorul Progresului Spartac, licențiat PRO, ne-a mărturisit că nu a vorbit deloc cu jucătorii săi despre rezultat sau despre tehnica adversarilor, ci doar despre ce au ei de făcut în teren pentru a avea o șansă reală cu trupa lui Daniel Oprița: "E o realizare pentru noi, cu totul că nu am vorbit niciodată despre rezultat. Am încercat să-i fac să fie concentrați, să fie responsabili pe teren. Le-am spus de la început că au o șansă și că ar trebui să ne bucurăm de ea. O victorie cu o altă echipă nu ar fi fost atât de mediatizată.
Din fericire am reușit să le transmit mesajul corect. Eu nu am știut ce jucători va folosi Steaua, dar stiam ce stil de joc vor folosi, ei joacă mereu 4-4-2 indiferent de adversar. Știam ce vor face, dar despre adversar nu am vorbit deloc cu jucătorii, ci doar depsre ce trebuie să facem noi", ne-a spus Andrei Eremia.
În continuare, Progresul Spartac va întâlni pe Chiajna: "Chiajna e un adversar comparabil cu Steaua, au jucători cu multe meciuri în Liga 1. E o nouă provocare. E important acum să reușesc să îi fac pe jucători să revină cu picioarele pe pământ", a mai spus antrenorul Progresului Spartac, în exclusivitate pentru Eurosport.ro.
Romanian Liga I
Răspunsul celor de la TAS după ce CSA Steaua a cerut suspendarea barajului de promovare în Liga 1
20/05/2022 LA 10:49
Romanian Liga I
Dan Petrescu a explicat de ce trimite rezervele la meciul cu FCSB: "E normal!" Ce jucători pleacă
20/05/2022 LA 08:39