Fotbal

Proiect unic în România: 110 milioane € pentru cea mai modernă bază

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Farul va beneficia în anii următori de o arenă ultramodernă

Credit imagine: Eurosport

DeCristian Mihala
01/08/2020 la 15:11

Constanța e pregătită de un proiect impresionant, care să dea o nouă dimensiune sportului din oraș. Farul va beneficia de o arenă ultramodernă, de 50 de milioane de euro, dar proiectele anunțate vizează și alte discipline.

Farul Constanța se va înscrie pe lista formațiilor din România cu arene de 5 stele. Formația de la malul mării vizează promovarea în Liga 1 din sezonul viitor, iar în următorii ani va beneficia și de o arenă la standarde internaționale.

Orașul de la malul mării e gata să investească 110 milioane de euro (533 milioane de lei) într-un proiect care are în vedere construirea unor arene de fotbal, tenis și rugby, cu toată infrastructura necesară. Doar stadionul destinat echipei de fotbal va costa 50 de milioane de euro.

Fotbal

#DORdeSPORT cu Mihai Rotariu

ACUM 5 ORE

"Proiectul va cuprinde un stadion de fotbal cu o capacitate de 15.000 de locuri, teren de antrenament, un stadion de rugby cu 5.000 de locuri, o arenă centrală de tenis de câmp cu 4.500 de locuri, o arenă secundară plus mai multe terenuri de tenis de câmp, un centru administrativ, cu locuri de cazare, spații de pregătire și de recuperare pentru sportivi, zonă de promenadă și un mic parc. Investiția se ridică la suma totală de 533 de milioane de lei", notează fcfarulconstanta.ro.

Simbolistică marină pentru arenele din Constanța

Arenele au fost deja proiectate de Bruno Andreșoiu, un arhitect cunoscut în Constanța și întregul proiectul va avea o simbolistică marină. Atât stadionul de fotbal, cât și cel de rugby vor avea forma unor vapoare.

Informația a fost confirmată și de primarul Decebal Făgădău, care însă a atras atenția că proiectul va fi unul de durată, fără a preciza un deadline pentru finalizarea lucrărilor.

"Acesta este cel mai important obiectiv, aici bate inima sportului constănțean. Ne-am chinuit să aducem baza sportivă acasă, pentru că nu aparținea orașului și am reușit. Ne-am propus să investit pe toate paliere, în sportul de performanță și în cel de masă, să premiem sportivii și antrenorii. Sunt multe lucruri de făcut, dar mă aștept ca mulți copii ai constănțenilor să vină către sport. Este extrem de important să investim și infrastructură, lumea are așteptări de pe azi pe mâine, dar nu poți face dintr-odată ce nici măcar nu a fost îngrijit timp de 30 de ani. În parteneriat cu FC Farul, cu Tibi Curt, care este aici, de față, am început în urmă cu ceva timp să facem curățenie. Am scos din această bază zeci de camioane de gunoi, s-a muncit brânci și am adus la lumină stadionul", a explicat Primarul Municipiul Constanța, Decebal Făgădău.

Champions League

UEFA Champions League: RB Leipzig – Atletico Madrid 2-1! Trupa lui Nagelsmann, calificare istorică

ACUM 6 ORE
Fotbal

Ionuț Negoiță, prima reacție după vânzarea lui Dinamo: "Fanii nu au vrut, n-au avut curaj"

ACUM 7 ORE
Subiecte asemănătoare
Fotbal
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol