Farul Constanța se va înscrie pe lista formațiilor din România cu arene de 5 stele. Formația de la malul mării vizează promovarea în Liga 1 din sezonul viitor, iar în următorii ani va beneficia și de o arenă la standarde internaționale.
Orașul de la malul mării e gata să investească 110 milioane de euro (533 milioane de lei) într-un proiect care are în vedere construirea unor arene de fotbal, tenis și rugby, cu toată infrastructura necesară. Doar stadionul destinat echipei de fotbal va costa 50 de milioane de euro.
"Proiectul va cuprinde un stadion de fotbal cu o capacitate de 15.000 de locuri, teren de antrenament, un stadion de rugby cu 5.000 de locuri, o arenă centrală de tenis de câmp cu 4.500 de locuri, o arenă secundară plus mai multe terenuri de tenis de câmp, un centru administrativ, cu locuri de cazare, spații de pregătire și de recuperare pentru sportivi, zonă de promenadă și un mic parc. Investiția se ridică la suma totală de 533 de milioane de lei", notează fcfarulconstanta.ro.
Romanian Liga I
Patronul Craiovei a aflat din presă de demisia lui Rădoi! Marea dezamăgire a lui Rotaru
ACUM 4 ORE
https://i.eurosport.com/2020/08/01/2858600.jpg

Simbolistică marină pentru arenele din Constanța

Arenele au fost deja proiectate de Bruno Andreșoiu, un arhitect cunoscut în Constanța și întregul proiectul va avea o simbolistică marină. Atât stadionul de fotbal, cât și cel de rugby vor avea forma unor vapoare.
Informația a fost confirmată și de primarul Decebal Făgădău, care însă a atras atenția că proiectul va fi unul de durată, fără a preciza un deadline pentru finalizarea lucrărilor.
"Acesta este cel mai important obiectiv, aici bate inima sportului constănțean. Ne-am chinuit să aducem baza sportivă acasă, pentru că nu aparținea orașului și am reușit. Ne-am propus să investit pe toate paliere, în sportul de performanță și în cel de masă, să premiem sportivii și antrenorii. Sunt multe lucruri de făcut, dar mă aștept ca mulți copii ai constănțenilor să vină către sport. Este extrem de important să investim și infrastructură, lumea are așteptări de pe azi pe mâine, dar nu poți face dintr-odată ce nici măcar nu a fost îngrijit timp de 30 de ani. În parteneriat cu FC Farul, cu Tibi Curt, care este aici, de față, am început în urmă cu ceva timp să facem curățenie. Am scos din această bază zeci de camioane de gunoi, s-a muncit brânci și am adus la lumină stadionul", a explicat Primarul Municipiul Constanța, Decebal Făgădău.
https://i.eurosport.com/2020/08/01/2858599.jpg
Romanian Liga I
CFR Cluj are un nou obiectiv după calificarea în sferturile Cupei României! Anunțul lui Dan Petrescu
ACUM 5 ORE
Cupa Mondială FIFA
Federația germană i-a decis viitorul lui Hansi Flick după eliminarea prematură de la Cupa Mondială
ACUM 5 ORE