Marile cluburi din Premier League au elaborat un plan prin care susțineau că vor să restructureze fotbalul englezesc, cel puțin la nivel de Premier League. În schimb, majoritatea cluburilor au văzut în această inițiativă o încercare a echipelor puternice de a acapara toată puterea în detrimentul celorlalte.
Astăzi a avut loc o video-conferință la care au participat reprezentanții tuturor celor 20 de cluburi din Premier League, unde s-a dezbătut chestiunea "Big Picture", așa cum a fost denumit proiectul redactat de cei de la Liverpool, cu acceptul celor de la Manchester United.
În urma acestei ședințe online, planul propus de marile cluburi a fost respins cu fermitate, astfel că lucrurile vor continua după regulile de până acum. Chiar dacă s-a respins acest proiect, cele 20 de cluburi au convenit ca pe viitor să se lucreze laolaltă la un plan care să restructureze fotbalul englezesc.
Ligue 1
Mbappe a spus de ce în 2021 a vrut să plece la Real, iar acum a refuzat! Cu ce alt club a negociat
ACUM 2 ORE
Acționarii din Premier League au convenit să lucreze împreună la un plan strategic pentru structurile viitoare și finanțarea fotbalului englez, consultându-se cu toate părțile interesate pentru a asigura o competiție vibrantă, competitivă și durabilă. Acest proiect are sprijinul deplin al Federației Engleze și va include implicarea tuturor părților interesate relevante, inclusiv fanii, guvernul și, desigur, cluburile din Premier League.
Cluburile vor lucra în colaborare, într-un proces deschis și transparent, concentrându-se pe structura competiției, calendarul, guvernanța și sustenabilitatea financiară.

Susținere pentru echipele din League One și League Two

De asemenea, s-au luat și măsuri importante în ceea ce privește spijinul pentru echipele din eșaloanele inferioare, unde problemele financiare cauzate de pandemie sunt foarte grave și multe alte astfel de formații riscă să intre în faliment.
Cluburile din Premier League au decis să ofere subvenții și împrumuturi fără dobândă echipelor din League One și League Two (Liga a 3-a și a 4-a) în valoare de 50 de milioane de £, pe lângă suma de 27 de milioane de £, ca taxă de solidaritate distribuită deja.
Discuțiile vor continua, de asemenea, cu cu privire la nevoile financiare ale cluburilor din Championship. Fragilitatea financiară a cluburilor din cel de-al 2-lea eșalon ar putea fi o mare problămă, mai ales dacă restricțiile privind lipsa fanilor vor continua.

Cum doreau marile cluburi din Premier League să schimbe fotbalul englezesc

Planurile de schimbare a structurii fotbalului englez prevedeau ca în Premier League să rămână doar 18 echipe. Cupa Ligii și Super Cupa Angliei erau eliminate definitiv. De asemenea, urma să se joace un play-off între ocupanta locului 16 din Premier League și echipele care au terminat pe locurile 3,4 și 5 în Championship.
Mai mult, puterea rămânea în mâinile celor mari, din așa-zisa elită a fotbalului. Drept urmare, dacă acum fiecare club din Premier League primește un vot pentru deciziile importante și este nevoie ca 14 cluburi să se pună de acord pentru ca o decizie să fie luată, acest lucru s-ar fi schimbat. Conform planului Big Picture, cluburile care urmau să ia deciziile erau cele din Top 6 plus Everton, Southampton și West Ham.
Președintele EFL, Rick Parry, a fost de acord cu aceste propuneri după ce a negociat deja cu cei de la Liverpool și Manchester United.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.

Premier League, etapa a 5-a

Premier League
Cristiano Ronaldo, în planurile lui Ten Hag! Ce așteptări are antrenorul de la starul lui United
ACUM 18 ORE
Premier League
Liverpool şi Aston Villa, mutări "fulger"! Două transferuri confirmate, în Premier League
ACUM 19 ORE