Articol scris de Andrei Nicolae
Cu o majoritate covârșitoare, socios și-au dat acordul ca Joan Laporta și echipa sa de conducere să aibă undă verde în ceea ce privește ideea ce urmează să fie pusă în practică. La sfârșitul referendumului, 42,693 de oameni au votat pentru demararea proiectului începând cu anul viitor, 5,055 au fost împotriva acestei idei, iar 875 de persoane au ales să ofere un vot nul. Dacă munca nu va fi întârziată, noul Camp Nou va fi terminat în 2025, iar arena Palau Blaugrana, destinată evenimentelor sportive și culturale, va fi gata în 2028.
Liga
Real Madrid, Barcelona și Atletico, fără victorie în penultima etapă din La Liga! Rezultatele serii
ACUM 15 ORE

Cum va arăta noul Camp Nou

De la ora 9:00 până la 21:00, s-a votat în format electronic pentru prima dată în 122 de ani, de la înființarea clubului. 48,263 de socios și-au exprimat votul, răspunzând la întrebarea cu privire la autorizarea conducerii să continue acțiunile necesare pentru a obține finanțare pentru proiectul "Espai Barca". Suma pusă în joc? 1,5 miliarde de euro. Aprobarea permite încheierea unei înțelegeri cu Goldman Sachs, ce intervine ca mediator în obținerea finanțărilor ce trebuie să fie plătite în 35 de ani.
Laporta a minimizat efectele acestei noi datorii a clubului. Nevoile proiectului nu se vor suprapune cu managementul sportiv și cu dorințele catalanilor de performanță. "Ne asumăm responsabilitatea pe care ne-au oferit-o partenerii noștri prin votul de astăzi. O să obținem cele mai bune finanțări pentru Espai Barca", a declarat Laporta, după aflarea voturilor.
Tweet
Firma japoneză Nikken Sekkei și cea spaniolă b720 Fermin Vasquez au validat modificările designului pentru Camp Nou. Conducerea lui Laporta a propus renovarea celui de-al treilea inel cu o zonă VIP la nivelul inelului doi, ce nu va fi afectat, pentru a nu muta 12.500 de suporteri cu abonamente de la primul inel la al treilea. De asemenea, va fi prezentă o tabelă video cu opțiunea de 360 de grade. În total, toate noile facilități din interiorul stadionului vor costa aproximativ 200 de milioane de euro.
Liga
Messi, așteptat înapoi la Barcelona! Anunțul tatălui său care le dă speranțe fanilor din Spania
ACUM 18 ORE
Liga
Un star de la Barcelona renunță la o sumă mare de bani pentru a ajunge sub comanda lui Guardiola
ACUM 20 ORE